Κρήτη | Αποκαταστάθηκε η βλάβη μετά την έκρηξη στο σταθμό της ΔΕΗ που άφησε χωρίς ρεύμα την Ιεράπετρα

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό που ευτυχώς έληξε χωρίς συνέπειες σε ανθρώπους ήταν η αιτία για την πολύωρη διακοπή ρεύματος την Τετάρτη σε ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Ιεράπετρας.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο υπεύθυνος της ΔΕΗ, Νίκος Αγγελάκης, το πρόβλημα προέκυψε κατά τη λήξη της προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος,

όταν επιχειρήθηκε να επανέλθει η τροφοδοσία του ρεύματος από τον κεντρικό σταθμό της ΔΕΗ στο Κεντρί.

Εκείνη τη στιγμή προκλήθηκε μια εμπλοκή στον ειδικό μηχανισμό του διακόπτη (βάρους 200 κιλών) η οποία οδήγησε σε έκρηξη μιας φιάλης αερίου η οποία τον τροφοδοτούσε. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο και δηλητηριώδες αέριο τόνισε ο κ. Αγγελάκης γι’ αυτό και εκκενώθηκε όλος ο χώρος μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα στο σημείο βρέθηκε και η Πυροσβεστική.

Το πρόβλημα που είχε προκύψει ήταν πολύ σοβαρό και δεν ήταν δυνατό να επιδιορθωθεί άμεσα γιαυτό και τελικά χρειάστηκε να φτάσει το μεσημέρι για να βρεθεί μια προσωρινή λύση και να επανέλθει το ρεύμα, ενώ το πρωί της Πέμπτης έφτασε στην Ιεράπετρα ο κατάλληλος εξοπλισμός για να αντικατασταθεί ο μηχανισμός που χάλασε.

radiolasithi.gr

The post Κρήτη | Αποκαταστάθηκε| Αποκαταστάθηκε η βλάβη μετά την έκρηξη στο σταθμό της ΔΕΗ που άφησε χωρίς ρεύμα την Ιεράπετρα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη | Αποκαταστάθηκε, ΔΕΗ, Ιεράπετρα,kriti | apokatastathike, dei, ierapetra