Κίνα: Τρεις χιλιάδες μέτρα το λεπτό έπεφτε το αεροπλάνο πριν συντριβεί – Βίντεο που κόβει την ανάσα

Το βίντεο κόβει την ανάσα. Δείχνει το μοιραίο αεροπλάνο να πέφτει σαν βαρίδι στο έδαφος με τη μύτη και δευτερόλεπτα μετά να τσακίζεται. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες το αεροπλάνο έχασε 8.000 μέτρα ύψος σε 3 λεπτά. Κάτι που συνεπάγεται ότι κάθε λεπτό έχανε 3.000 μέτρα ύψος.

Μέσα επέβαιναν 123 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα και εάν τελικά όπως όλα δείχνουν δεν καταφέρει κάποιος να επιβιώσει, θα μιλάμε για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στην Κίνα από το 1994.

#BREAKING: A China Eastern

Airlines Boeing 737 airline flight #MU5735 with 133 people on board crashed in Tengxian County, Wuzhou, Guangxi. pic.twitter.com/23kEiQoRDQ

— Moshe Schwartz (@YWNReporter) March 21, 2022

Τότε ένα Tupolev 154, της China Northwest Airlines έπεσε λίγο μετά την απογείωση του στη Βόρεια Κίνα με τραγικό απολογισμό 160 ανθρώπους νεκρούς. Το αεροπλάνο του σημερινού δυστυχήματος (Boeing 737) παραδόθηκε το 2015, πετούσε συνεχώς 6 χρόνια και δεν είχε παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.

一架东航搭载133人的 #波音 737客机在中国广西梧州藤县发生事故,并引发山火,伤亡情况未明。
疑似现场视频:$BA pic.twitter.com/JhM8s8AaDC

— 爱搞搞 (@aigaogaoUSA) March 21, 2022

Can het toestel is weinig meer over. Het stortte neer in de bergen in de zuid Chinese autonome regio Guangxi pic.twitter.com/WDfBs7JKuu

Roland Smid (@SmidRoland) March 21, 2022

Μόλις έγινε γνωστό το τραγικό δυστύχημα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπινγκ ζήτησε να γίνει η εξακρίβωση των συνθηκών της πτώσης του αεροπλάνου, το συντομότερο δυνατόν.

Το δυστύχημα
Η πτήση MU5735 της China Eastern Airlines, απογειώθηκε από το Κουνμινγκ στη μια ακριβώς τοπική ώρα. Η κατεύθυνση ήταν η Καντόνα που βρίσκεται σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων. Όπως αναφέρει ο ιστότοπος FlightRadar24, μέσα σε 3 λεπτά το αεροσκάφος έχασε ύψος 26.000 ποδών (περίπου 8 χιλιάδες μέτρα). Τελικά εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 82 λεπτά αργότερα στις 14.22.

Στην ορεινή περιοχή που κατέπεσε το αεροπλάνο υπάρχει δάσος και όπως έγινε γνωστό από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά που άρχισε να καίει τα δέντρα. Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλές ομάδες διασωστών αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ότι έχουν βρει έστω και έναν ζωντανό.

First batch of rescuers arrives at crash site. #Boeing737 #Guangxi pic.twitter.com/koJxFkYNCV

— CGTN Radio (@CGTNRadio) March 21, 2022

Air crash update:More videos from the crash site by rescuers.
The 1st patch of the rescue team from #China's #Guangxi Wuzhou has arrived at the crash site and started the rescue mission. pic.twitter.com/LtNIrcVhVp

— Frontline (@Frontlinestory) March 21, 2022

Η CEA (China Eastern Airlines) είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες της Κίνας. Έχει έδρα τη Σαγκάη και εκτελεί δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού σε 248 προορισμούς.

Πηγή: in.gr

The post Κίνα: Τρεις χιλιάδες μέτρα το λεπτό έπεφτε το αεροπλάνο πριν συντριβεί – Βίντεο που κόβει την ανάσα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα