Κι όμως… Σε μία πόλη των ΗΠΑ κάνουν ντουζ με το στόμα κλειστό

Στο Τζάκσον του Μισισιπή στις ΗΠΑ, όπου ζουν πάνω από 150.000 άνθρωποι, κλυδωνίζονται από μία σοβαρή κρίση, καθώς οι κάτοικοι δεν έχουν ασφαλές και καθαρό νερό.

Η υγειονομική αυτή κρίση ξέσπασε στις 29 Αυγούστου, όταν μια μονάδα επεξεργασίας νερού -που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό προβλήματα- καταστράφηκε από τις πλημμύρες από τον ποταμό Περλ.

Μετά την καταστροφή του εργοστασίου, κάποιοι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι το νερό που βγαίνει πλέον από τις βρύσες τους είναι θολό ακόμα και καφέ. Αυτό ανάγκασε την κυβέρνηση

να κηρύξει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, φτάνοντας στο σημείο να τους μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό για να πιούν.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης, βράζουν ήδη το νερό τους, πριν από τη χρήση, ενώ -δεδομένου ότι είναι επικίνδυνο για κατάποση- όταν κάνουν ντουζ, κρατάνε το στόμα τους ερμητικά κλειστό.

Οι αξιωματούχοι της πόλης έχουν τονίσει στους ανθρώπους της πόλης ότι μπορούν «να πλένουν τα χέρια και να κάνουν μπάνιο ως συνήθως», αλλά να προσέχουν να μην καταπίνουν το νερό καθώς είναι ακατάλληλο.

Συμβουλεύουν επίσης τους κατοίκους να βουρτσίζουν τα δόντια τους με εμφιαλωμένο νερό.

Για το ντουζ βέβαια, η συμβουλή ισχύει μόνο για τους κατοίκους του Τζάκσον, καθώς σε άλλες περιοχές δεν έχουν καν αυτή την «πολυτέλεια», καθώς η πίεση του νερού είναι πάρα πολύ χαμηλή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε έκτακτα μέτρα για να βοηθήσει στην κατάσταση, παρέχοντας χρήματα και υποστήριξη για να διορθωθεί το πρόβλημα και να προσπαθήσει να λειτουργήσει ξανά το τρεχούμενο νερό.

plus.gr

The post Κι όμως… Σε μία πόλη των ΗΠΑ κάνουν ντουζ με το στόμα κλειστό appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα