«Κι είναι ακόμα Ιούλιος…» Τι θα γίνει με τα τουριστικά στο κέντρο των Χανίων; | Photos

Μπήκες στο κέντρο με το αμάξι σου; Κάηκες… Αφόρητη η κατάσταση!

Απελπιστική είναι η κατάσταση στους δρόμους της πόλης των Χανίων για άλλο ένα καλοκαίρι. Δεν χωράει να περάσει ούτε ένα αυτοκίνητο ακόμα και στους πιο κεντρικούς και μεγάλους -συγκριτικά με τους άλλους- δρόμους του κέντρου.

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους, αν και αποτελεί κοινή πραγματικότητα όλων όσοι βρίσκονται στα Χανιά, επισκεπτών και μόνιμων κατοίκων, ο «εφιάλτης»

που βιώνει όποιος πάρει αυτοκίνητο και επιλέξει ή αναγκαστεί να περάσει από το κέντρο.Λεωφορεία που συνεχώς ανεβοκατεβάζουν κόσμο δεν έχουν που σταματήσουν, με αποτέλεσμα να σταθμεύουν -έστω και για λίγα λεπτά-, παράλληλα με τα ήδη παρκαρισμένα αμάξια και να δημιουργούν κυκλοφοριακό χάος στα διερχόμενα οχήματα.

Προφανώς δεν ευθύνονται οι οδηγοί των λεωφορείων για το χάλι που επικρατεί καθώς και οι ίδιοι οδηγίες ακολουθούν για τα δρομολόγια που εκτελούν.

Είμαστε μια από τις πρώτες πόλεις στη χώρα στις αφίξεις τουριστών και εν έτη 2017 -εκτός του ότι δεν έχουμε λύσει ακόμα το κυκλοφοριακό-, δεν έχουμε δομή για να παρκάρουν τα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο και να μετακινούν τους τουρίστες.

Που είναι τα μέτρα που θα παίρνονταν για να αποσυμφορηθούν οι -μόλις- 2 στάσεις στην Αγορά, που στην κυριολεξία μπλοκάρουν από το πλήθος των λεωφορείων -τουριστικών και αστικών- και δημιουργούν κομφούζιο;

Υπάρχει κάποιος αρμόδιος για το σχεδιασμό της μετακίνησης των λεωφορείων αυτών στο κέντρο;

Ακόμα κι αν απαγορευτεί η στάση των λεωφορείων στα κεντρικά σημεία αυτά, που θα πάνε;

Τα ερωτήματα είναι ατελείωτα, όμως όχι και η υπομονή των Χανιωτών που συνεχώς διαμαρτύρονται για την κατάσταση αυτή… Πρέπει κάτι να γίνει!

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα