Γιώργος Παπανδρέου: Το λέω και σήμερα, λεφτά υπάρχουν

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

«Δεν έχω καμία φιλοδοξία να ξαναπιάσω κάποια καρέκλα. Τα έχω δει και τα έχω ζήσει. Αισθάνθηκα το χρέος. Δεν θέλω καμία πολιτική ρεβάνς. Η δικαίωση για εμένα είναι να δω τη χώρα να προχωράει» τόνισε.

«Ο στόχος μου δεν είναι να κατακτήσω την εξουσία, αλλά να προσφέρω σε αυτήν την παράταξη μετά την απουσία της Φώφης Γεννηματά, η οποία πάλεψε

με την ασθένεια αλλά και για την παράταξη» ανέφερε και συνέχισε «την είχα στηρίξει και θα την στήριζα και τώρα τη Φώφη».

«Υπήρξε μία πολύ μεγάλη αγωνία στην παράταξη για το που πάει μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Δεν είχα προγραμματίσει να ξαναμπώ σε αυτήν την διαδικασία, αλλά αισθανόμενος το αίσθημα της ευθύνης και το κενό που άφησε η Φώφη, είπα “ναι, πρέπει να βοηθήσω και να συμβάλλω με κάθε τρόπο σε αυτήν την ανάταξη αυτής της ωραίας παράταξης με τις ωραίες αρχές» δήλωσε.

“Θα είμαι κοντά στο ΚΙΝΑΛ ανεξαρτήτως αποτελέσματος”

«Θα είμαι κοντά στο ΚΙΝΑΛ όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της κάλπης. Βέβαια μπαίνω σε αυτήν την κούρσα για να επιδιώξω να είμαι αρχηγός αυτής της παράταξης. Αλλά σε κάθε περίπτωση εγώ θα είμαι κοντά. Θα είμαι εδώ» ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Το ΚΙΝΑΛ θα καταφέρει να μείνει ενωμένο. Η ενότητα θα σφυρηλατηθεί ακόμη περισσότερο βάση των αξιών μας που θα αναδεικνύουμε» πρόσθεσε.

Γιώργος Παπανδρέου: Κατεβαίνω για να πάψουν να υπάρχουν απομιμήσεις του Ανδρέα
Σχολιάζοντας τις φράσεις πως «ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο Αλέξης Τσίπρας» και ότι «ο πολιτικός χώρος του ΠΑΣΟΚ έχει καταληφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «κατεβαίνω για να ξαναγίνουμε εμείς η κοίτη της σοσιαλδημοκρατίας και να μην υπάρχουν απομιμήσεις, και μάλιστα κακές απομιμήσεις».

«Δεν το λέω σε προσωπικό επίπεδο. Λέω ότι αυτή η παράταξη (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) είναι μία συντηρητική Αριστερά. Είναι η παράταξη που δοκιμάστηκε. Δόθηκαν ευκαιρίες. Ο ελληνικός λαός την εμπιστεύτηκε και αντί να κάνει προοδευτικές αλλαγές, έκανε ό,τι πιο δεξιόστροφο» πρόσθεσε.

«Δόθηκε η ευκαιρία από τον ελληνικό λαό και απέτυχε. Εμείς και εγώ ξανά μπροστά για να φέρουμε και πάλι τον κόσμο κοντά μας και να υπάρχει εγερτήριο του προοδευτικού κόσμου. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε εκείνοι που φέρνουμε αλλαγές, καινοτόμες» κατέληξε ο πρώην Πρωθυπουργός.

“Η εμμονή του Σαμαρά για εκλογές μας πήγε πίσω”

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε και για τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως η εμμονή του για εκλογές πήγε πίσω τη χώρα.

«Είχα ανακοινώσει ότι θα πάω σε μία κυβέρνηση συνεργασίας. Έγινε η διαπραγμάτευση και φτάσαμε σε μία κοινή κυβέρνηση που ήλπιζα ότι θα στηριζόταν για άλλα δύο χρόνια» ανέφερε.

«Εάν είχε στηριχθεί η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου θα είχαμε ξεμπερδέψει με τα μνημόνια γιατί θα έδειχνε αξιοπιστία ότι υπάρχει ευρύτατη συναίνεση και θα δημιουργούσε αίσθημα αξιοπιστίας στις αγορές και στους εταίρους μας. Θα μπορούσαμε να κάνουμε και μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε.

«Αυτή η εμμονή του κ. Σαμαρά να πάμε σε εκλογές πήγε τη χώρα πίσω τουλάχιστον έναν ολόκληρο χρόνο» υπογράμμισε.

“Το λέω και σήμερα, λεφτά υπάρχουν”

«Ακριβώς το ίδιο λέω και σήμερα. Λεφτά υπάρχουν. Λεφτά υπάρχουν εάν νοικοκυρέψουμε τη χώρα, εάν χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία, εάν χτυπήσουμε τη διαφθορά» είπε χαρακτηριστικά.

«Είχα πει τότε ότι υπάρχουν συμφέροντα, υπάρχουν κατεστημένα, υπάρχουν κακές, αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς λειτουργίες στη χώρα μας, όπου τα λεφτά πέφτουν σε μία μαύρη τρύπα» πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Γιώργος Παπανδρέου: Η εξομολόγηση για την αποχώρηση του πατέρα του από την πολιτική
Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για την αποχώρηση του πατέρα του από την πολιτική και εξομολογήθηκε ότι αν και ο ίδιος του είχε πει ότι ήταν η ώρα να ξεκουραστεί, ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να συνεχίσει την πολιτική του πορεία, παρόλο που ήξερε ότι θα επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας του.

«Όταν ήμουν μικρός, σε μία από τις βόλτες μας, ο πατέρας μου μου είχε μιλήσει για τη ζωή και τον θάνατο. Μου είπε “εγώ όταν φτάσω σε μία ηλικία θέλω την αξιοπρέπειά μου. Θέλω να φύγω με διαύγεια, όχι ανήμπορος. Θέλω να χαρώ τις τελευταίες μου στιγμές”. Αυτό με επηρέασε πάρα πολύ» ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Και συνέχισε: «Όταν τον έβλεπα να υποφέρει, του είπε “πατέρα, μήπως είναι η ώρα να ευχαριστηθείς τη ζωή σου; Να ξεκουραστείς;”. Ήταν τελείως προσωπική αυτή η προσέγγιση. Δεν ήταν πολιτική».

«Βεβαίως ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε και το θάρρος και το κουράγιο να μην τα εγκαταλείψει. Πολιτικά δικαιώθηκε. Βγήκε ξανά πρωθυπουργός. Και άνοιξε τον δρόμο για το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει και μετά τον θάνατό του για πολλά χρόνια ακόμα» ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου

«Ήταν μία απόφαση που ήξερε ότι θα επιβαρύνει την υγεία του. Αλλά ήταν μία απόφαση πολιτική. Μια θυσία. Κι αυτό με εμπνέει. Και ο παππούς μου και ο πατέρας μου και εγώ δεν τα βάζουμε κάτω και θέλουμε να παλέψουμε για αυτή την χώρα» σημείωσε.

enikos.gr

The post Γιώργος Παπανδρέου: Το λέω και σήμερα, λεφτά υπάρχουν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα