Εντατικές προετοιμασίες για το διεθνές σκακιστικό τουρνουά “Μίκης Θεοδωράκης” – 150 παίκτες από 20 χώρες έρχονται στα Χανιά

Μόλις δέκα μέρες απομένουν για την έναρξη του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ¨ και οι ετοιμασίες είναι σε εντατικό ρυθμό έτσι ώστε όλα να είναι άψογα.

Το τουρνουά αυτό τη φετινή χρονιά ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τους παίκτες που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Οι 150 αθλητές από 20 χώρες που θα αγωνιστούν είναι ένας διπλάσιος αριθμός σε σχέση με την περσινή χρονιά αλλά εξίσου εντυπωσιακή είναι και η ποιότητα των παικτών με 22 παίκτες τιτλούχους από τους οποίους οι 7 κατέχουν τον ανώτερο τίτλο στο

σκάκι τον τίτλο του Grand maitr! Το γεγονός αυτό εξασφαλίζει κίνητρα σε όλους τους παίκτες διεκδικώντας νόρμες GM και ΙΜ στους αγώνες. Ανάμεσα στους τιτλούχους σκακκιστές ξεχωρίζουν ο GM Sergei Tiviakov ο οποίος έχει μία τεράστια διαδρομή στο χώρο του σκακιού κατακτώντας και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης Ανδρών.

Αντίστοιχη διαδρομή έχει όμως και η GM Elina Danielian από την Αρμενία, ένα από
τα κορυφαία ονόματα στο γυναικείο σκάκι. Οι επιτυχίες της τεράστιες κατακτώντας τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε νεανικές κατηγορίες, εκπροσωπώντας τη χώρα της δώδεκα φορές σε Ολυμπιάδες σκακιού και έχοντας κατακτήσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2021 και τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης σε γρήγορο σκάκι!

Διοργανωτές των αγώνων είναι η Αντιπεριφέρεια Χανίων, ο Δήμος Χανίων και τα αρμόδια τμήματα Αθλητισμού-Τουρισμού δίνοντας άλλη μια φορά ενεργά το παρών τους στα αθλητικά – Πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Κοντά τους ο Α.Π.Ο. ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ¨ με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ που η εμπειρία τους από πλήθος μεγάλων διοργανώσεων δίνει και την εγγύηση της επιτυχίας των αγώνων.

Το τουρνουά «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» διεξάγεται τη δεύτερη βδομάδα του Πάσχα 17-23 Απριλίου στο Θέατρο ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ¨ και τα οφέλη του είναι πολλαπλά. Η ευκαιρία που δίνεται σε όλους τους σκακιστές του Νομού μας να αγωνιστούν σε μία μεγάλη διοργάνωση αποκτώντας μεγαλύτερες εμπειρίες, είναι σίγουρα το καλύτερο ¨δώρο¨ προς αυτούς.

Η διεξαγωγή και δεύτερου ομίλου όπου συμμετέχουν πολύ μικρότερες ηλικίες παικτών είναι επίσης κάτι πολύ σημαντικό για το σκάκι στον Νομό μας. Παράλληλα όμως με τα σκακιστικά οφέλη το τουρνουά με τις 2.000 και πλέον διανυκτερεύσεις των ξένων παικτών ενισχύει τουριστικά την πόλη μας σε μία χαμηλή περίοδο.

Η φετινή διοργάνωση είναι αδελφοποιημένη με το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά που γίνεται στην Πάφο έχοντας κοινά χρηματικά έπαθλα σε παίκτες που θα αγωνιστούν και στις δύο διοργανώσεις. Ήδη γι αυτό το λόγο υπήρχε και επικοινωνία των Δημάρχων Χανίων και Πάφου έτσι ώστε να υπάρχει ακόμη πιο στενή συνεργασία.

The post Εντατικές προετοιμασίες για το διεθνές σκακιστικό τουρνουά “Μίκης Θεοδωράκης” – 150 παίκτες από 20 χώρες έρχονται στα Χανιά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα