Δεν έχετε χρόνο για γυμναστική; Οχτώ tips για να κινήστε περισσότερο στην καθημερινότητα

«Ποιος έχει χρόνο για γυμναστική;» είναι μια ατάκα που όλοι έχουμε πει κάποια στιγμή στη ζωή μας, μιας και η καθημερινότητα έχει μια μοναδική ικανότητα: να ρουφάει τον χρόνο μας και να μας αφήνει εξαντλημένους στο τέλος κάθε 24ωρου.

Είτε είστε φοιτητής, επιχειρηματίας, εργαζόμενος γονιός ή μένετε στο σπίτι και μεγαλώνετε τα παιδιά ένα πρέπει να έχετε στο νου σας: ότι η άσκηση είναι καλό να χωρέσει στην καθημερινότητα ακόμα και για λίγα λεπτά αν θέλετε να παραμείνετε υγιείς και δυνατοί.

Η φυσικοθεραπεύτρια Marcy Crouch παρουσιάζει στο Healthline τους 8 τρόπους για να κινείστε περισσότερο στην καθημερινότητα χωρίς να κλέψετε πολύ χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμά σας.

Σκάλα VS ασανσέρ

Μπορεί σαν συμβουλή να είναι χιλιοειπωμένη και για κάποιους βαρετή όμως μπορεί να σας βοηθήσει. Η χρήση της σκάλας αντί του ασανσέρ αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς, βοηθά στην ισορροπία και βελτιώνει τη δύναμη των κάτω άκρων. Μπορείτε επίσης να σταθείτε στην άκρη ενός σκαλοπατιού και να σηκωθείτε στις μύτες των ποδιών σας για να ενδυναμώσετε τις γάμπες σας.

Κάντε τα meeting… περπατώντας

Αν δουλεύετε τηλεργασία και τα meeting διαδέχονται το ένα το άλλο τότε σκεφτείτε να… κόψετε μερικές βόλτες μέσα στο σπίτι, αντί να κάθεστε στην καρέκλα του γραφείου. Αν εργάζεστε στο γραφείο κάντε τις συναντήσεις σε υπαίθριο χώρο ακόμα και σε μορφή περιπάτου. Έρευνες δείχνουν, σύμφωνα με την φυσικοθεραπεύτρια, ότι το περπάτημα ενισχύει τη δημιουργικότητα και βελτιώνει την πνευματική οξύτητα.

Μια μπάλα γυμναστικής για μπάλα γραφείου

Ακούγεται κάπως ανέφικτο αλλά η Marcy Crouch το προτείνει: Αντικαταστήστε την καρέκλα του γραφείου με μία μπάλα γυμναστικής που μπορεί να βελτιώσει τον πόνο στην πλάτη και την στάση του σώματός σας. Πάνω στην μπάλα μπορείτε να κάνει ήπιες διατάσεις για τον αυχένα, τη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη.

Παρκάρετε μακριά

Μπορεί να μην αποχωρίζεστε σχεδόν ποτέ το αυτοκίνητό σας, όμως σκεφτείτε να το παρκάρετε σε μεγάλη απόσταση από εκεί που δουλεύετε. Προσθέτοντας λίγα λεπτά περπάτημα κάθε μέρα θα κάνετε καλό στην υγείας σας αφού και θερμίδες θα κάψετε και τους μύες σας θα τονώσετε.

Κάντε σεξ
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες καίνε 3,1 θερμίδες ανά λεπτό στο σεξ ενώ οι άνδρες 4,2. «Μπορείτε σίγουρα να ιδρώσετε κατά το σεξ. Διασκεδάστε, δοκιμάστε νέες τεχνικές και στάσεις με τον σύντροφό σας και γενικά… κινηθείτε» λέει η Crouch.

Εθελοντής σε καταφύγιο ζώων

Αν αγαπάτε τα ζώα και για τους δικούς σας λόγους δεν έχετε κάποιο στο σπίτι σας, μπορείτε να πάτε σε κάποια φιλοζωική ή σε ένα καταφύγιο και να προσφερθείτε να βγάλετε βόλτα ένα σκυλάκι. Με αυτό τον τρόπο και τον χρόνο σας θα αυξήσετε σε εξωτερικό χώρο και θα βοηθήσετε ένα τετράποδο και θα δείξετε στα παιδιά της τη σημασία της προσφοράς. «Είναι win-win κατάσταση για όλους» λέει η φυσικοθεραπεύτρια.

Χορέψτε πολύ

Δεν προλαβαίνετε να πάτε σε κάποιο γυμναστήριο; Βάλτε δυνατά τη μουσική και κάντε χορεύοντας τις δουλειές του σπιτιού. Ο χορός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες και να βελτιώσετε την ισορροπία σας.

Γυμναστική στο σπίτι

Το Netflix συνεπάγεται καναπέ και χαλάρωση. Η Crouch όμως έρχεται να προτείνει κάτι διαφορετικό: δείτε την αγαπημένη σειρά σας πάνω στο διάδρομο, στο στατικό ποδήλατο ή ακόμα και στο πάτωμα ενώ κάνετε ασκήσεις! Λίγες μόνο επαναλήψεις κάνουν τεράστια διαφορά στο σώμα και την ευεξία.

newsbeast.gr

The post Δεν έχετε χρόνο για γυμναστική; Οχτώ tips για να κινήστε περισσότερο στην καθημερινότητα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα