Χανιά | Συνεταιρισμός χωρίς διοίκηση, λειτουργεί… άγνωστο πως – Σοβαρές καταγγελίες

Βαριές καταγγελίες εναντίον του προέδρου του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πύργου Ψηλονέρου Μάλεμε εξαπολύει μέσω του zarpanews.gr ο παραιτηθείς πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του ίδιου συνεταιρισμού.

Συγκεκριμένα, κάνει γνωστό πως για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους το διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού δεν συνεδριάζει, καθώς έχουν αποχωρήσει όλα τα μέλη του πλην του προέδρου. Ωστόσο, όπως τονίζει, ο συνεταιρισμός συνεχίζει να λειτουγεί χωρίς κανέναν έλεγχο και με ακατανόητες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, από το πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού

τα τέσσερα μέλη έχουν αποχωρήσει. Μάλιστα οι δύο εξ αυτών είχαν καταθέσει δήλωση παραίτησης μέσω δικαστικού επιμελητή από τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ σε συνεδρίαση του συμβουλίου σχεδόν έναν χρόνο νωρίτερα είχαν αποχωρήσει άλλοι δύο.

Επίσης στη συνεδρίαση εκείνη είχε παραιτηθεί και ο ίδιος ο καταγγέλλων από πρόεδρος του εποπτικού συβουλίου, όπως επίσης και άλλο ένα μέλος. Έτσι, τα όργανα του συνεταιρισμού έχουν απομείνει μόνο με τον πρόεδρό του και ένα μέλος του εποπτικού συμβουλίου.

Υπήρχαν σοβαρές προστριβές μεταξύ των μελών του ΔΣ και του προέδρου του συνεταιρισμού, για να φτάσει η κατάσταση εκεί.

Ωστόσο, παρά το ότι η απόλυτη πλειοψηφία του ΔΣ έχει παραιτηθεί, ο συνεταιρισμός συνεχίζει να λειτουργεί, αν και η νομοθεσία (ν. 4673/2020) προβλέπει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να διεξαχθούν νέες εκλογές, καθώς δεν υπάρχουν ούτε επιλαχόντες για να καλύψουν τις θέσεις όσων παραιτήθηκαν.

“Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα στον πρόεδρο ότι δεν γίνεται να συνεχίσει έτσι. Δεν γίνονται συνεδριάσεις του συμβουλίου, κανείς δεν γνωρίζει τι είδους διαχείριση γίνεται και αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο συνεταιρισμός στο μεταξύ λειτουργεί, βγάζει λάδι, εισπράττει χρήματα και κανένας έλεγχος δεν υπάρχει”, ανέφερε ο καταγγέλλων στο zarpanews.gr.

Για την κατάσταση έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ εξετάζεται πλέον και η δικαστική οδός, με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Το zarpanews.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού για να λάβει απάντηση στις καταγγελίες, χωρίς όμως επιτυχία.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Συνεταιρισμός| Συνεταιρισμός χωρίς διοίκηση, λειτουργεί… άγνωστο πως – Σοβαρές καταγγελίες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Συνεταιρισμός, – Σοβαρές,chania | synetairismos, – sovares