Χανιά | Συνάντηση Μυλωνάκη – Βιρηράκη για το λιμάνι Καβονησίου

Προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Βιριράκη Δημήτρη, της Προϊσταμένης και του μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΛΤΝΧ, κ. Σκουμπάκη Αρτεμησίας και κ. Πρώιμου Αντώνη, καθώς και του πολιτικού μηχανικού-λιμενολόγου, εκπροσώπου του γραφείου μελετών που έχει αναλάβει τα θέματα που αφορούν στα λιμενικά έργα που έχουν προγραμματιστεί κ. Μπουτάτη Αντώνη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 04/03/2022 στο λιμάνι Καβονησίου.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μυλωνάκης, , οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαυροδημητράκης Σπύρος, κ. Χριστουλάκης

Θεόφιλος και κ. Κελαϊδής Γιάννης, καθώς και οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Σταθάκης και κ. Φραγκιουδάκης.

Στη συνάντηση που ακολούθησε στο Δημαρχείο Κισσάμου συζητήθηκαν εκ νέου τα θέματα αξιοποίησης και αναβάθμισης του λιμένα Καβονησίου, όπως η αναγκαιότητα δημιουργίας Μαρίνας, η χωροθέτηση του υδατοδρομίου Κισσάμου και η επικαιροποίηση του σχεδίου χωροταξικής οργάνωσης (master plan), προκειμένου το λιμάνι να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του ώστε να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης της δυτικής Κρήτης.

Τέλος, συζητήθηκε και το έργο αποκατάστασης, επέκτασης και ανάδειξης της Προβλήτας του παλιού Τελωνείου Κισσάμου. Ο κ. Βιριράκης, συμφωνώντας με την Δημοτική Αρχή για την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε ανάθεση της σχετικής μελέτης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι έργα μεγάλης κλίμακας όπως τα προαναφερθέντα χρήζουν προσεκτικού σχεδιασμού και αρκετού χρόνου.

Κατά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μυλωνάκης ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους και τον κ. Βιριράκη για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Κισσάμου και που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΛΤΝΧ.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Συνάντηση Μυλωνάκη – Βιρηράκη για το λιμάνι Καβονησίου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα