Χανιά | Πρώτο βήμα για την ανάπλαση Ανατολικής Τάφρου, βίλας Σβάρτς και Πολογιώργη | Video

Τρεις μελέτες, οι οποίες σε βάθος χρόνου αναμένεται να καταλήξουν σε σημαντικά έργα ανάπλασης στα Χανιά, θα δημοπρατηθούν το νέο έτος. Πρόκειται για τα έργα ανάπλασης στην Ανατολική Τάφρο των Χανίων, όπως επίσης στις βίλες Σβαρτς και Πολογιώργη | Videoκαι το μεσημέρι της Τρίτης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε στα Χανιά | Πρώτοτην ένταξη της χρηματοδότησης των μελετών αυτών στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε ότι πρόκειται για εμβληματικά οικοδομήματα της πόλης, τα οποία, χάρη και στην έμπρακτη υποστήριξη της Περιφέρειας, θα αποκτήσουν νέα ζωή. Οι μελέτες έχουν συνολικό κόστος 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο όμως, σύμφωνα με τον κ. Σημανδηράκη, αναμένεται να διαμορφωθεί σαφώς χαμηλότερα, ενώ εκφράστηκε και η ελπίδα, όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες, να βρεθεί χρηματοδότηση και για τα έργα καθαυτά από την Περιφέρεια Κρήτης.

“Μιλάμε για ολική ανακατασκευή και στις δύο βίλες, τα μνημεία θα επανέλθουν στην αρχική τους μορφή και θα αποδοθούν ως χώροι πολιτισμού, με σύγχρονες πια προδιαγραφές. Όσο για την Ανατολική Τάφρο, έρχεται να ενοποιήσει τις παρεμβάσεις που γίνονται στο Κουμ Καπί, στο ανατολικό ανάχωμα, τον προμαχώνα Μοτσενίγκο, την αλλαγή του πλακόστρωτου και το έργο αποκατάστασης των Ενετικών Νεωρίων“, ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε ότι τα έργα θα συνεχιστούν:

“Συνεχώς εντάσσουμε μελέτες ώστε να μπορούμε τα επόμενα χρόνια να δημοπρατούμε έργα και στη νέα προγραμματική περίοδο. Στα Χανιά, ο δήμος εντάσσεται στα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και το ποσό που μπορεί να πάρει πλησιάζει τα 25 εκατομμύρια, το οποίο είναι πραγματικό, γιατί ακόμα και οι εκπτώσεις σε έργα που θα γίνουν, επιστρέφονται στον δήμο. Ο οραματισμός που υπάρχει για τα έργα πολιτισμού και περιβάλλοντος, αλλά και τα υπόλοιπα έργα που θα προτείνει ο δήμος, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την ελκυστικότητα της πόλης.”

Οι τρεις μελέτες θα δημοπρατηθούν και οι ανάδοχοι μελετητές που θα προκύψουν, θα διεξάγουν τις μελέτες, ώστε στη συνέχεια, αφού εξευρεθεί χρηματοδότηση, να δημοπρατηθούν και τα έργα καθαυτά.

The post Χανιά | Πρώτο βήμα για την ανάπλαση Ανατολικής Τάφρου, βίλας Σβάρτς και Πολογιώργη | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα