Χανιά | Κυκλοφόρησε το παραμύθι με τίτλο “Ένας δράκος διαφορετικός” της Δήμητρας Πενταράκη

Στο Zarpa Radio 89,6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε η κυρία Δήμητρα Πενταράκη, παιδαγωγός και συγγραφέας με αφορμή την συγγραφή και κυκλοφορία του πρώτου της παραμυθιού “Ένας δράκος διαφορετικός ” από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς. Τα όσα ανέφερε είναι πραγματικά χαρακτηριστικά!

“Μέρες… νύχτες…χρόνια αμέτρητα οι λέξεις έτρεχαν στο νου μου φτιάχνοντας ιστορίες, ιστορίες που μοιραζόμουν μονάχα με τους μικρούς μου φίλους, τους μαθητές μου.
Ώσπου έφτασε ο Μάρτιος του 2021 και με τις ανατροπές του περιόρισε την ελευθερία

μας, την μέχρι τότε δεδομένη. Κάπως έτσι ξύπνησε μέσα μου ο κόκκινος δράκος μου. ΈΝΑΣ ΔΡΆΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌΣ, που ήρθε να μιλήσει σε μικρούς και μεγάλους για την αγάπη το σεβασμό και την ελευθερία που είναι πάνω από κάθε αξία.

“Το παραμύθι αυτό είναι ένα παραμύθι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ, ένα παραμύθι ΧΩΡΊΣ ΕΙΚΌΝΕΣ που περιμένει τους αναγνώστες μικρούς και μεγάλους να δώσουν χρώμα και μορφή στους ήρωες και στα μαγικά ταξίδια που περιγράφονται..

“Βασικοί ήρωες του παραμυθιού είναι ένας αυταρχικός φιλοχρήματος βασιλιάς και ο διαφορετικός δράκος, που ενώ φυλακίζεται μας δείχνει την δύναμη της ψυχής και της καρδιάς του. Δεν χρησιμοποιεί την σωματική δύναμη του μα τις αξίες του, μαθαίνοντας μας πως η ΣΥΝΤΑΓΉ για κάθε σχέση παντοτινή είναι η αγάπη, ο σεβασμός και η ελευθερία..

Το παραμύθι κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΡΑΔΆΜΑΝΘΥΣ και θα το βρούμε στα περισσότερα βιβλιοπωλεία της πόλης μας, ενώ η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες…

Μέχρι τότε ο διαφορετικός δράκος σας περιμένει να τον γνωρίσετε μέσα από τις σελίδες του, να ταξιδέψετε μαζί του και έπειτα να τον αποτυπώσετε με τον δικό σας μοναδικό τρόπο….
Γιατί ο κάθε ένας από μας φαντάζεται τα πράγματα αλλιώς ..

Η Δήμητρα Πενταράκη γεννήθηκε και ζει στα Χανιά. Είναι μητέρα δύο υπέροχων πλασμάτων που αποτελούν και την πηγή έμπνευσης της. Είναι πτυχιούχος κοινωνική λειτουργός παιδαγωγικής κατεύθυνσης του Α.Τ.Ε.Ι Πατρών κι εργάζεται με μεράκι δεκαέξι χρόνια στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η αγάπη της για τα παιδιά και η καθημερινή επαφή μαζί τους, την οδήγησαν σε νέα μονοπάτια, αυτά του θεατρικού παιχνιδιού, το οποίο έγινε αναπόσπαστο εργαλείο της για να μπορεί με τα παιδιά να καταργούν τα σύνορα της σκέψης με φαντασία και ελευθερία.

Τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει και παρουσιάζει παιδαγωγικές δράσεις μέσα από την ομάδα της “παιχνίδι και δημιουργία σε ενα ταξίδι με την μαγική βαλίτσα” ενώ παράλληλα γράφει θεατρικά έργα τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες που παρουσιάζονται μέσα από την καλλιτεχνική ομάδα της “Αλατιερας”.

Το βιβλίο “Ένας δράκος διαφορετικός” είναι το πρώτο δημοσιευμένο παραμύθι.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Κυκλοφόρησε| Κυκλοφόρησε το παραμύθι με τίτλο “Ένας δράκος διαφορετικός” της Δήμητρας Πενταράκη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα