Χανιά | Ανοικτή δράση ευαισθητοποίησης νέων για τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ανοικτή δράση ευαισθητοποίησης νέων για τους στόχους Βιώσιμους Ανάπτυξης διοργανώνεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στα Χανιά | Ανοικτήαπό
το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χανίων – ΠΕ Δυτ. Κρήτης  σε συνεργασία με το πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων “ECOgenia – γενιά με όραμα.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως τις

5 το απόγευμα.

Θέλεις να μάθεις τα πάντα σχετικά με το Περιβάλλον; Σε ενδιαφέρει η Βιώσιμη Ανάπτυξη και ο Εθελοντισμός; Σου αρέσει να δουλεύεις ομαδικά; Το Σάββατο 5/11/2022 στο πάρκο «Ειρήνης και Φιλίας των Λαών» από τις 12:00 μέχρι τις 17:00 μπορείς να έρθεις και να ανακαλύψεις μέσα από το παιχνίδι τι είναι οι στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals).

Μέσα από το προσκοπικό παιχνίδι το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χανίων και το πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων «ECOgenia – γενιά με όραμα» οργανώνουν 2 παιχνίδια για παιδιά και εφήβους 7-14 ετών.

Πιο συγκεκριμένα:

12:00-14:00 «Σώστε την θάλασσα από τα πλαστικά», παιχνίδι για παιδιά 7-11 ετών15:00-17:00 «Η ιδανική πόλη», δράση για εφήβους 12-14 ετών

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, εδώ και 110 χρόνια, εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Ως μία από τις μεγαλύτερες παιδαγωγικές κινήσεις για νέους στον κόσμο με 50 εκατομμύρια μέλη (νέους και νέες) σε 224 χώρες και περιοχές σε όλο τον πλανήτη, ο Προσκοπισμός και οι ποικίλες ευκαιρίες που δίνει η μη τυπική εκπαίδευση, συμβάλλει άμεσα στην ανάπτυξη και εξέλιξη των νέων, ενδυναμώνοντας δεξιότητες και ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να γίνουν ενεργοί πολίτες του κόσμου και να δημιουργήσουν θετικές αλλαγές στις κοινότητές τους σε όλο τον κόσμο.

Αν θες κι εσύ να γίνεις κομμάτι του παζλ αυτής της αλλαγής, έλα να μας γνωρίσεις το Σάββατο 5/11/2022 στο πάρκο «Ειρήνης και Φιλίας των Λαών».

The post Χανιά | Ανοικτή δράση ευαισθητοποίησης νέων για τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα