Χανιά | Κάλεσμα εργατικών σωματείων για την απεργία στις 9 Νοέμβρη

Το δικό τους κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία αγοράς, απευθύνουν το Σωματείο Οικοδόμων Ν. Χανίων, το
Σωματείου Επισιτισμού, το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ν. Χανίων, το Σωματείο διανομέων delivery

Ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης» και το σωματείο εργαζομένων στην e-food Ν. Χανίων.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε, δίνουμε απάντηση στους εργοδότες που πλουτίζουν από τον δικό μας μόχθο, την ώρα που ο μέσος μισθός δεν φτάνει για να καλύψει τα έξοδα της μια οικογένεια ούτε για την πρώτη εβδομάδα του μήνα.
Η κυβέρνηση μας λέει ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας ζητώντας να προσαρμοστούμε σε αυτές τις συνθήκες, λες και είναι φυσικό φαινόμενο και όχι αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της ενέργειας και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων που οξύνονται και δημιουργούν πολεμικές συγκρούσεις, όπως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία.
Επιδιώκουν να προσαρμοστούμε στην φτώχεια και την εξαθλίωση συνεχίζοντας να φορτώνουν την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης και ενέργεια στους εργαζόμενους ,όσο εκείνοι μοιράζουν ανενόχλητοι κρατικό χρήμα και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο , τροφοδοτώντας την κερδοφορία του ,από το υστέρημα του λαού.
Έχουμε νοιώσει καλά στο πετσί μας τι θα πει εκμετάλλευση. Επιχειρηματικοί όμιλοι σε ξενοδοχεία και μεγαλοεργοδότες θησαύρισαν και φέτος βγάζοντας στην κυριολεξία το λάδι σε χιλιάδες εργαζόμενους.10ωρη δουλειά, μισθοί πείνας και ατελείωτη εργοδοτική αυθαιρεσία συνθέτουν την εικόνα των συνθηκών που βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, ο οποίος αποτελεί την αιχμή της καπιταλιστικής «ανάπτυξης» .
Καλούμε όλους τους εργαζομένους, όλα τα σωματεία, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συμπορευτεί ώστε να χτιστεί τείχος αντίστασης και να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Να διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, να δώσουμε απάντηση στα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα κάθε λογής pass. Απάντηση στους εκβιασμούς για κόψιμο ρευμάτων και θέρμανσης στα σχολεία αν δεν μειώσουν το ρεύμα, στις άθλιες λογικές ότι όσοι δεν συμμορφωθούν θα πεθάνουν.
Κάλεσμα απάντησης στην κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την υποτιθέμενη έξοδό μας από τα μνημόνια.
Κλιμακώνουμε τη δράση μας, οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας!
Με κεντρικό σύνθημα “Λαέ μην σφίγγεις άλλο το ζωνάρι” η απεργία στις 9 Νοεμβρίου να είναι πετυχημένη. Η ελπίδα βρίσκεται στον συντονισμό για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.
Όλοι και όλες στην Απεργία 9 Νοεμβρίου στις 10 π.μ.
Στην Δημοτική Αγορά ενάντια στην ακρίβεια,
για αυξήσεις στους μισθούς με συλλογικές συμβάσεις
που να καλύπτουν τις ανάγκες μας!»

zarpanews.gr

The post Χανιά | Κάλεσμα| Κάλεσμα εργατικών σωματείων για την απεργία στις 9 Νοέμβρη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα