Χανιά | Ανοιχτή συζήτηση με αφορμή τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 18-19 Νοεμβρίου 1973

«Υπάρχει έστω και αμυδρή πιθανότητα να παραμείνει ένα καθεστώς δικτατορίας και απολυταρχίας στην εξουσία χωρίς προπαγάνδα και λογοκρισία; Είναι η ελευθερία του τύπου ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά που μπορεί να προσφέρει η δημοκρατία και πως λειτουργεί σε δημοκρατικά πολιτεύματα; Δικαιολογείται η λογοκρισία και σε ποια πλαίσια;»

Δύσκολες ερωτήσεις και ακόμη πιο δύσκολες απαντήσεις για ένα παιδί του Γυμνασίου που λαμβάνει ενημέρωση από διαφορετικές πηγές, συχνά διφορούμενες. Σημαντικές όμως για όποιον θέλει να κρίνει την πληροφορία που λαμβάνει.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου

Καντάνου σκοπεύουν να ανοίξουν αυτόν τον διάλογο φέτος χάρη στην ετήσια δράση με θέμα:

Ελευθερία του Τύπου / Λογοκρισία / Προπαγάνδα σε εποχές δικτατορίας.

Έχοντας αναφερθεί αρχικά στην γερμανική προπαγάνδα την εποχή της κατοχής, θα επικεντρωθούν, την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, στα πρωτοσέλιδα της επόμενης μέρας, 18 και 19 Νοεμβρίου 1973, και στο πως η Χούντα, αφήνοντας πίσω την φιλελευθεροποίηση, έδειξε στα ΜΜΕ της εποχής το αληθινό της πρόσωπο.

Το Γυμνάσιο Καντάνου σας προσκαλεί λοιπόν σε ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 ώρα 9:30 στο Μουσείο Τυπογραφίας, Χανιά.

Στην ανοιχτή συζήτηση θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι:

Γεώργιος Βλοντάκης, Γεωπόνος, Συντονιστής Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΈλια Κουμή, Δημοσιογράφος της εφημερίδας Χανιώτικα ΝέαΔημήτρης Μαριδάκης, Δημοσιογράφος της εφημερίδας Χανιώτικα ΝέαΑντώνης Σκαμνάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ΘεσσαλονίκηςΠαρασκευάς Περάκης, Διευθυντής της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα

zarpanews.gr

The post Χανιά | Ανοιχτή| Ανοιχτή συζήτηση με αφορμή τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 18-19 Νοεμβρίου 1973 appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα