Χανιά | Kατάληψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τους κτηνοτρόφους – Απαιτούν συνάντηση με Μητσοτάκη | Video+Photos

Σε κατάληψη επ’ αόριστον του παραρτήματος ΟΠΕΚΕΠΕ Χανίων μέχρι να δεχθεί να τους συναντήσει ο πρωθυπουργός, προχώρησαν μέλη του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων το μεσημέρι της Τρίτης. Νωρίτερα, είχαν παραδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, παραθέτοντας τα αιτήματά τους.

Οι κτηνοτρόφοι δήλωσαν ότι η συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης δεν απέδωσε καρπούς και πως πλέον ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη | Video+Photosγια να του εκθέσουν τα προβλήματά

τους.

Ανάμεσα στα προβλήματα αυτά είναι η μείωση των επιδοτήσεων, το γεγονός ότι οι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν θα λάβουν επιδότηση, η μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής με τις πρόσφατες ανατιμήσεις και οι δασικοί χάρτες, για τους οποίους, όπως λένε, δεν έχουν προχωρήσει οι διορθώσεις.

Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν να αποσυρθούν εντελώς οι δασικοί χάρτες, να υπάρξει στήριξη από την κυβέρνηση για τις ανατιμήσεις και να μην έχει αναδρομική ισχύ η ΚΥΑ που είχε εκδοθεί στις 5 Οκτωβρίου και επανακαθόριζε τον τρόπο με τον οποίο θα δοθεί η ενιαία ενίσχυση για τα βοσκοτόπια και άλλες περιπτώσεις.

Στην Περιφέρεια, τα αιτήματα παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Αντώνης Παπαδεράκης,  καθώς ο Νίκος Καλογερής βρισκόταν στο Ηράκλειο. Υποσχέθηκε δε, να τα μεταφέρει στον Σταύρο Αρναουτάκη.

Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου έγινε η κατάληψη, υπήρχε διακριτική αστυνομική παρουσία, ενώ οι κτηνοτρόφοι έμειναν έξω από το κτίριο, σταματώντας όμως τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Δείτε εικόνες από την κινητοποίηση στο Ηράκλειο:

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕΦωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕΦωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕΦωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

zarpanews.gr

The post Χανιά | Kατάληψη| Kατάληψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τους κτηνοτρόφους – Απαιτούν συνάντηση με Μητσοτάκη | Video+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα