Τι είναι τα μικρά μεταλλικά κουμπιά που υπάρχουν στα τζιν

Σε τι χρησιμεύουν, τελικά, αυτά τα τέσσερα μικρά μεταλλικά κουμπιά που υπάρχουν στα τζιν παντελόνια;

Αν και τα τζιν παντελόνια αποτελούν ένα από τα πιο πολυφορεμένα είδη ένδυσης, με μια πιο προσεκτική εξέταση μπορεί κανείς να δει ότι πρόκειται για ένα αρκετά παράξενο ρούχο, με μια σειρά από μυστηριώδη αξεσουάρ.

Σίγουρα όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί για τη χρησιμότητα της μικρής τσέπης που υπάρχει στο εσωτερικό της δεξιάς, μεγαλύτερης τσέπης των τζιν

παντελονιών (εάν θέλετε να μάθετε την απάντηση πατήστε εδώ), ωστόσο ήρθε η ώρα να λύσουμε ένα ακόμα μυστήριο.

Ποιος είναι ο σκοπός των τεσσάρων (συνήθως) μεταλλικών κουμπιών που υπάρχουν γύρω από τις τσέπες του τζιν;

Αρχικά, για όσους δεν το γνωρίζουν, τα κουμπιά αυτά ονομάζονται πριτσίνια και στην πραγματικότητα ο ρόλος τους κάθε άλλο παρά διακοσμητικός είναι.

Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε ήδη από το 1872, ενώ δημιουργός τους ήταν ένας ράπτης από τη Νεβάδα των ΗΠΑ, ονόματι Jacob Davis.

Ο Davis αγόραζε υφάσματα από το Levi Strauss (της γνωστής εταιρείας ένδυσης), προκειμένου να φτιάξει στολές εργασίας για τους μεταλλωρύχους.

Καθώς οι ίδιοι κουβαλούσαν πάνω τους βαριά εργαλεία, συχνά οι τσέπες τους χαλούσαν και έτσι ο ράπτης αποφάσισε να βρει έναν τρόπο να τις κάνει πιο ανθεκτικές.

Μετά από μερικές προσπάθειες, παρατήρησε ότι προσθέτοντας πριτσίνια στις άκρες της τσέπης, το αποτέλεσμα ήταν πιο ανθεκτικό και έτσι έστειλε ένα γράμμα στον Levi Strauss, εξηγώντας του την ανακάλυψή του.

Τελικά, ο Davis και ο Strauss σύντομα έγιναν συνέταιροι, λαμβάνοντας μάλιστα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την πατέντα τους.

Τα πριτσίνια αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν σχεδόν 150 χρόνια αργότερα, στα σημεία όπου το ύφασμα του τζιν δέχεται τη μεγαλύτερη καταπόνηση.

ieidiseis.gr

The post Τι είναι τα μικρά μεταλλικά κουμπιά που υπάρχουν στα τζιν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τι είναι τα μικρά μεταλλικά κουμπιά που υπάρχουν στα τζιν,