Κρήτη | Εντόπισαν ρυπογόνο αγωγό στον Αποσελέμη – Αυτοψίες σε τρία φράγματα

Στο φράγμα Αποσελέμη, στο φράγμα στο Μυλοπόταμο αλλά και στο μικρό φράγμα στο Ίνι πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή αυτοψίες μετά από καταγγελίες κατοίκων, καθώς βρέθηκαν λύματα, ενώ κατά καιρούς εντοπίζονται νεκρά ψάρια και πτηνά.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει φύγει το συνεργείο για να πραγματοποιηθεί 2η αυτοψία στο φράγμα στο Αποσελέμη, με τη βοήθεια του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου και τη διεύθυνση Δασών, παρόλο που είναι αρκετά δύσκολο να διαπιστωθεί από πού προήλθε το πρόβλημα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί ότι η μόλυνση προήλθε από κάποιο κατσίγαρο.

Έχει εντοπιστεί

όμως αγωγός ο οποίος δημιουργεί λύματα και ρυπογόνα υλικά στην περιοχή», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Νίκος Ξυλούρης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4.

Παράλληλα στα γραφεία της Περιφέρειας έφθασαν δύο ακόμα καταγγελίες που ελέγχονται για ρύπανση του μικρού φράγματος στο Ίνι αλλά και του φράγματος του Γεροπόταμου στο Μυλοπόταμο όπου υπάρχει κατσίγαρος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος καταλήγοντας ανέφερε: «Θα απευθυνθώ στον καθένα ξεχωριστά, ο οποίος προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες πως με αυτό τον τρόπο καταστρέφει το περιβάλλον που ζει και ο ίδιος. Καταστρέφοντας το περιβάλλον καταστρέφουμε και τον εαυτό μας», κάνοντας έκκληση έτσι στους επιτήδειους να σκεφτούν τόσο το περιβάλλον όσο και την υγεία των συμπολιτών τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα από τις αυτοψίες στα φράγματα, προκειμένου να διαπιστωθεί από πού προήλθε η μόλυνση.

neakriti.gr

The post Κρήτη | Εντόπισαν| Εντόπισαν ρυπογόνο αγωγό στον Αποσελέμη – Αυτοψίες σε τρία φράγματα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη | Εντόπισαν, Αποσελέμη – Αυτοψίες,kriti | entopisan, aposelemi – aftopsies