Ζημιές 290 εκατ. θα έχουν εφέτος οι Βελγικοί Σιδηρόδρομοι (SNCΒ) έναντι αρχικής πρόβλεψης για κέρδη 108 εκατ.

Ο κορωνοϊός έχει πλήξει σημαντικά τις σιδηροδρομικές εταιρείες μεταφοράς επιβατών σε όλο τον κόσμο. Είναι ενδεικτικό ότι οι κρατικοί Βελγικοί Σιδηρόδρομοι (SNCB) θα σημειώσουν εφέτος ζημιές 290 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικής πρόβλεψης (πριν από την πανδημία) για κέρδη 108 εκατ.

Όπως μετέδωσε η RIJ, κατά τη διάρκεια ακρόασης στην κοινοβουλευτική επιτροπή κινητικότητας του Βελγίου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της SNCB, κα Sophie Dutordoir και ο CFO, ο κ. Olivier Henin δήλωσαν ότι η αλλαγή των τρόπων εργασίας,

όπως η τηλε-εργασία από το σπίτι δύο ημέρες την εβδομάδα αναμένεται να ασκήσει σημαντική πίεση στα οικονομικά της SNCB κατά τα επόμενα έτη.

Η SNCB μετέφερε κατά μέσο όρο 900.000 επιβάτες την ημέρα πριν από τον Covid-19, αλλά αυτό μειώθηκε σε 90.000 την ημέρα στο αποκορύφωμα της πανδημίας.

Τα στελέχη της εταιρείας υποστήριξαν ότι η SNCB είχε εκπληρώσει τον ρόλο της ως ραχοκοκαλιά του βελγικού δικτύου δημόσιων μεταφορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάτι το οποίο δικαιολογεί την ανάθεση μιας δεκαετής παραχώρησης υποχρέωσης δημόσιας υπηρεσίας (PSO).

The post Ζημιές 290 εκατ. θα έχουν εφέτος οι Βελγικοί Σιδηρόδρομοι (SNCΒ) έναντι αρχικής πρόβλεψης για κέρδη 108 εκατ. appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα