Δημόσια διαβούλευση, ως τις 27 Σεπτεμβρίου, του ERGP αναφορικά με το Πρόγραμμα Εργασίας για το έτος 2021

To Σώμα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP) διενεργεί δημόσια διαβούλευση έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020 σχετικά με το Πρόγραμμα Εργασίας του ERGP για το έτος 2021, την έκθεση για τον προσδιορισμό των εννοιών που αφορούν τον ταχυδρομικό τομέα και την έκθεση για καίρια θέματα καταναλωτών ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Το σχέδιο του Προγράμματος Εργασίας για το 2021 περιλαμβάνει δράσεις που επικεντρώνονται στη συμβολή του ERGP στην επικείμενη

νέα Οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθώς επίσης στις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στον ταχυδρομικό τομέα.

Επιπλέον, λαμβάνει υπόψη τις ευρύτερες εξελίξεις της ευρωπαϊκής αγοράς, όπως είναι η Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Digital Services Act Package (DSA) και η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (Green Deal).

Η έκθεση για τον προσδιορισμό των εννοιών που αφορούν τον ταχυδρομικό τομέα, διερευνά τις υπηρεσίες και  τους παράγοντες λειτουργίας της ταχυδρομικής αγοράς, που θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση ενός μελλοντικού κανονιστικού πλαισίου.

Η έκθεση για καίρια θέματα καταναλωτών ταχυδρομικών υπηρεσιών, εντοπίζει, μεταξύ άλλων, τις αλλαγές στην ταχυδρομική αγορά και τη σταδιακή μετάβαση, από το μοντέλο αγοράς με επίκεντρο τον «αποστολέα» στο μοντέλο αγοράς με επίκεντρο τον «δέκτη» υπηρεσιών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση GROW-ERGP@ec.europa.eu με ταυτόχρονη κοινοποίηση στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected], ergp2021@uke.gov.pl και [email protected]

Τα κείμενα των δημοσίων διαβουλεύσεων είναι διαθέσιμα ΕΔΩ

The post Δημόσια διαβούλευση, ως τις 27 Σεπτεμβρίου, του ERGP αναφορικά με το Πρόγραμμα Εργασίας για το έτος 2021 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα