Συμφωνία διάσωσης, ύψους 1,5 δισ. δολ., πέτυχε με μετόχους και πιστωτές η Virgin Atlantic

Σε συμφωνία, συνολικής αξίας 1,2 δισ. λιρών (1,5 δισ. δολ.) και διάρκειας 18 μηνών, κατέληξε με μετόχους και πιστωτές η βρετανική αεροπορική Virgin Atlantic.

Σύμφωνα με το Reuters, το σχέδιο αναδιάρθρωσης που προτάθηκε, ώστε να μην τεθεί η εταιρεία μακροπρόθεσμα

υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία των μετόχων και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στα τέλη του τρέχοντος καλοκαιριού.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία θα πρέπει να κλείσει την αεροπορική της βάση στο Gatwick και να καταργήσει πάνω από 3.500 θέσεις εργασίας για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τα «απόνερα» της πανδημίας του Covid-19.

«Οι τελευταίοι 6 μήνες ήταν οι πιο σκληροί που έχουμε αντιμετωπίσει στην 36χρονη ιστορία μας. Έχουμε λάβει οδυνηρά μέτρα, αλλά έχουμε καταφέρει αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι είναι αδύνατο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic, Shai Weiss.

«Εκτιμούμε πολύ την υποστήριξη των μετόχων, των πιστωτών μας και των νέων ιδιωτών επενδυτών και, μαζί, θα διασφαλίσουμε ότι η Virgin Atlantic μπορεί να καταστεί μια βιώσιμη κερδοφόρα αεροπορική εταιρεία, με έναν υγιή ισολογισμό» συνέχισε.

Να σημειωθεί ότι, ο ιδρυτής της Richard Branson, του οποίου η Virgin Group κατέχει το 51% της Virgin Atlantic μαζί με την αμερικανική Delta AirLines που κατέχει το 49%, είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η αεροπορική θα επιβιώσει μόνο εάν λάβει κρατική υποστήριξη από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

The post Συμφωνία διάσωσης, ύψους 1,5 δισ. δολ., πέτυχε με μετόχους και πιστωτές η Virgin Atlantic appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα