Ευρωπαϊκές αμφιβολίες για την εξαγορά της Chantiers de l’Atlantique από την Fincantieri

Σε επανεξέταση της προτεινόμενης εξαγοράς της γαλλικής Chantiers de l’Atlantique από την ιταλική Fincantieri προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν αιτήματος που κατέθεσαν Γαλλία και Γερμανία.

Ειδικότερα, η Κομισιόν θεωρεί ότι η εν λόγω συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό στη ναυπηγική βιομηχανία -ιδίως στην παγκόσμια αγορά κρουαζιερόπλοιων- τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο

επίπεδο.

Σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν, η προτεινόμενη εξαγορά δεν επιτυγχάνει τα κατώτατα όρια πώλησης που ορίζει ο κοινοτικός κανονισμός για συναλλαγές που πραγματοποιούνται στην ΕΕ, παρόλο που το πλάνο εξαγοράς κοινοποιήθηκε προς έγκριση και στις δύο χώρες.

Το προφίλ των δύο «παίκτών»

Η Fincantieri αποτελεί ιταλική εταιρεία ναυπηγείων, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας κατέχει η Cassa depositi e prestiti, η οποία ανήκει στο ιταλικό κράτος.

Δραστηριοποιείται κυρίως στο σχεδιασμό και την κατασκευή εμπορικών και στρατιωτικών σκαφών και αποτελεί τον μεγαλύτερο «παίκτη» της ευρωπαϊκής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Η Chantiers de l’Atlantique είναι γαλλική εταιρεία ναυπηγείων, με έδρα το Saint-Nazaire, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ανήκει στο γαλλικό κράτος μέσω της Agence des participations del’ État.

Δραστηριοποιείται κυρίως στον σχεδιασμό και την κατασκευή επιβατηγών πλοίων.

Β. Βεγιάζη

The post Ευρωπαϊκές αμφιβολίες για την εξαγορά της Chantiers de l’Atlantique από την Fincantieri appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα