Περισσότερες γυναίκες στις μεταφορές. Πώς ένα… «διαμάντι» υποστηρίζει την ένταξή τους

Τα τρέχοντα συστήματα μεταφορών δεν λαμβάνουν επαρκώς υπόψη τα φυσικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά των γυναικών στον σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και την προώθηση της απασχόλησης των γυναικών στον κλάδο.

Για το λόγο αυτό, το project «DIAMOND» -μέσω των τεχνολογιών Data Mining και την συλλογή και ανάλυση δεδομένων- έρχεται να υποστηρίξει την ένταξη του γυναικείου φύλου στα συστήματα μεταφορών.

Ειδικότερα, το project

στοχεύει στη συλλογή νέων δεδομένων για την αντιμετώπιση των αναγκών που σχετίζονται με το φύλο για τη λήψη αποφάσεων στις μεταφορές, τον σχεδιασμό εργαλείων και μεθόδων.

Στόχος του είναι πρώτον η ανάλυση πραγματικών σεναρίων που σχετίζονται με το θέμα της λήψης αποφάσεων και το φύλο και δεύτερον, η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για τη δημιουργία ενός δίκαιου και χωρίς αποκλεισμούς συστήματος μεταφορών.

Σύμφωνα με την Επίτροπο για θέματα μεταφορών, Violeta Bulc, σε σημερινή της αναφορά στο Twitter, στο «DIAMOND» συμμετέχει κοινοπραξία 14 εταίρων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ΜμΕ και Αρχές Μεταφορών.

Η συνολική διάρκεια του έργου 36 μήνες, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2021.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι στα 2.628.408,75 εκατ. ευρώ, με τα 2.628.408,75 εκατ. να αποτελούν Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ενώ συντονιστής είναι το FUNDACIO EURECAT.

Β.Β.

The post Περισσότερες γυναίκες στις μεταφορές. Πώς ένα… «διαμάντι» υποστηρίζει την ένταξή τους appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα