Το βιομηχανικό πάρκο Σχιστού ζητά ανισόπεδους κόμβους και σύνδεση περιφερειακής Αιγάλεω με εθνική οδό

Τη κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων σε Σκαραμαγκά και Σχιστό και τη σύνδεση της Περιφερειακής Αιγάλεω με την Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου ζήτησε ο Φορέας Διαχείρισης του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού.

Το εν λόγω έργο, ύψους 50 εκατ., δύναται να μεταφερθεί από το υπουργείο Υποδομών στη Περιφέρεια Αττικής,

σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού.

Η ανακοίνωση

Ο Φορέας Διαχείρισης του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού, με επιστολή που απευθύνει στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου και κοινοποιεί, μεταξύ άλλων, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τον ΟΛΠ, επισημαίνει ότι η δρομολογούμενη αναβάθμιση του Λιμένα του Πειραιά, θα αποτελέσει βασικό πυλώνα για την νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας και περαιτέρω υπογραμμίζει ότι Βασική Υποστηρικτική Υποδομή των παραγωγικών επενδύσεων στο Λιμάνι και στη Δυτική Αττική, αποτελεί η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο ανώτερο τμήμα της Λεωφόρου Σχιστού.

Το σχετικό Έργο περιλαμβάνει, κυρίως, την κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων και την ολοκλήρωση της περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω.

Σημειώνεται ότι η Λεωφόρος Σχιστού αποτελεί την πύλη μετακίνησης των πολιτών εν γένει και της οδικής μεταφοράς υλικών και προσωπικού των επιχειρήσεων, από και προς τον Πειραιά.

Το Έργο αυτό, αναφέρεται, παρουσιάζει σημαντική ωριμότητα, με εκτιμώμενη δαπάνη προσεγγίζουσα τα 50 εκ. ευρώ.

Η κατασκευή του, από δεκαετίας, χάνεται στα πολυδαίδαλα κανάλια της γραφειοκρατίας και στις γκρίζες ζώνες αρμοδιοτήτων Κεντρικής Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα προβάλει επιτακτικότερα η ανάγκη επίλυσης κάθε γραφειοκρατικού ανασχετικού προβλήματος και η άμεση προκήρυξη του Έργου.

Η κατασκευή του αποτελεί βασική αναπτυξιακή υποδομή, που θα υποστηρίξει άμεσα την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του Πειραιά και την απόδοση των προγραμματισμένων μεγάλων επενδύσεων.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει το Έργο στον Προγραμματισμό της με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από δικούς της πόρους. Απομένει η μεταφορά του Έργου από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στην Περιφέρεια για να λυθεί ο Γόρδιος Δεσμός και να εκκινήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.

Η μεταφορά αυτή, παρά τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα και εξ όσων μπορούμε να γνωρίζουμε, δεν έχει μέχρι σήμερα συντελεστεί.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι, η περαιτέρω καθυστέρηση του Έργου προβλέπεται να δημιουργήσει εκρηκτικό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο άμεσο μέλλον, με όλες τις προφανείς δυσμενείς επιπτώσεις για την απόδοση των επενδύσεων και την αναπτυξιακή πορεία του Πειραιά.

Για το λόγο αυτό το Βιομηχανικό Πάρκο του Σχιστού ζητάει από τον κ. Υπουργό και την κα Περιφερειάρχη να παρέμβουν καταλυτικά για την άμεση δρομολόγηση του Έργου.

The post Το βιομηχανικό πάρκο Σχιστού ζητά ανισόπεδους κόμβους και σύνδεση περιφερειακής Αιγάλεω με εθνική οδό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα