Αλλάζουν τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά rent a car. Σε Π. Γερμανό και Virtus η Avis

Αλλάζουν τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά rent a car και μακροχρόνιων μισθώσεων αυτοκινήτων.

H Τράπεζα Πειραιώς ενέκρινε την πώληση του 100% της Olympic, η οποία κατέχει το master franchise της «Avis Rent

a Car» στην Ελλάδα, στο κοινοπρακτικό σχήμα των εταιρειών Olympia Group SA (συμφερόντων Πάνου Γερμανού) και Virtus International Partners LP.

Το τίμημα για τη συναλλαγή έχει συμφωνηθεί στο ποσό των 80,6 εκατ. που αντιστοιχεί σε εταιρική αξία 318,1 εκατ. για την Olympic και θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά.

To προφίλ των αγοραστών

Ο Όμιλος Olympia είναι ένας επιχειρηματικός όμιλος με δραστηριότητα που περιλαμβάνει μια σειρά εταιρειών στην ελληνική αγορά, όπως τα Public, τις Sunlight και Westnet, τις Softone και Metis, καθώς και την Play (εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Πολωνίας), την Aasa, εταιρεία χορήγησης καταναλωτικών δανείων (στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης) και την Tollerton Investments στην Κύπρο.

H Virtus International Partners LP είναι διαχειριστής του “Virtus South European Fund”, που επιδιώκει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Το προφίλ της Avis

Η Avis (OLYMPIC Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε) δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1960. Λειτουργούσε από τον Ιούλιο 1998 σαν θυγατρική της Avis Europe Group Holdings BV.

Το 2007, η µητρική εταιρεία µεταβίβασε το σύνολο των µετοχών της θυγατρικής της στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς έναντι 25,5 εκατ. ευρώ, με την τράπεζα να αναλαμβάνει επίσης την χρηµατοδότησή της, αντικαθιστώντας τα δάνεια που είχε λάβει από άλλη εταιρεία του οµίλου της Avis στο εξωτερικό και τα οποία την στιγµή της πώλησης ανέρχονταν σε περίπου 190 εκατ. ευρώ.

Η Olympic, σε συµφωνία µε την Avis Europe Group Holdings BV, απέκτησε το δικαίωµα χρήσης του ονόµατος AVIS στην Ελλάδα για 12 χρόνια, μέχρι το 2019.

Από το 2010, είναι ο κύριος αντιπρόσωπος του σήµατος “Βudget” για όλη την Ελλάδα ενώ από το 2015 εκπροσωπεί και το σήµα της “Payless”.

Το 2016 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 163,1 εκατ.ευρώ (+7,2%) και κέρδη προ φόρων 19,3 εκατ.ευρώ (41%). Στο τέλος του 2016, το σύνολο των δανείων της ανερχόταν σε 250,2 εκατ.ευρώ.

Διαθέτει στόλο άνω των 31.000 αυτοκινήτων και 77 σταθμούς ενοικίασης αυτοκινήτων, έχοντας προσθέσει νέους σταθµούς σε περιοχές που δεν είχε πριν δραστηριοποίηση, όπως µεταξύ άλλων στην Aλεξανδρούπολη, την Κεφαλονιά, την Καλαµάτα, το λιµάνι Πειραιά, Ηρακλείου, Αγ.Νικολάου και Κέρκυρας.

Με την ολοκλήρωση του προγράµµατος ανασχεδιασµού του δικτύου της, η εταιρεία θα έχει άµεσο έλεγχο στο 75% του δικτύου της (σε σχέση µε το 30% που είχε δυο χρόνια πριν), ενώ το 100% των καταστηµάτων της θα προσφέρουν πλέον το σύνολο των παρεχόµενων υπηρεσιών της (σε σχέση µε το 52% δυο χρόνια πριν).

The post Αλλάζουν τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά rent a car. Σε Π. Γερμανό και Virtus η Avis appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα