Τις παραδόσεις με drones δοκιμάζει η εταιρεία logistics Cainiao

Η Cainiao Network, το τμήμα logistics του κινεζικού κολοσσού Alibaba, ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμή παράδοσης φορτίου με τη βοήθεια drone στην πόλη Jingdezhen της ανατολικής Κίνας.

Το drone, που κατασκευάστηκε από την BGAC Jiangxi Helicopter Co. Ltd, διένυσε μια απόσταση 9,11 χλμ. σε λιγότερο από 5 λεπτά, μεταφέροντας ωφέλιμο φορτίο περίπου 100

κιλών.

Το drone JH-1 που χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμές, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της BGAC, ζυγίζει περίπου 600 κιλά και μπορεί να ταξιδέψει έως 160 χλμ. την ώρα σε ύψη έως και 3.000 μέτρα για τέσσερις ώρες.

«Σε ορεινές περιοχές όπως το Jingdezhen, η συμβατική παράδοση μπορεί να διαρκέσει δύο ή τρεις ημέρες, ωστόσο χρησιμοποιώντας ένα drone μπορούμε να πετύχουμε παράδοση εντός της ίδιας ημέρας», δήλωσε ο Chen Gong, εργαζόμενος της Cainiao.

Να σημειωθεί ότι η Cainiao δεν είναι η μοναδική κινεζική εταιρεία logistics που δοκιμάζει τις παραδόσεις με drones. Ήδη, θυγατρική του ομίλου SF Express έλαβε άδεια τον περασμένο Μάρτιο για την εμπορική λειτουργία drones σε καθορισμένες περιοχές, ενώ και η JD.com ανακοίνωσε τα πλάνα της για χρήση αυτοτροφοδοτούμενων drones για παράδοσης έως το 2020.

The post Τις παραδόσεις με drones δοκιμάζει η εταιρεία logistics Cainiao appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα