Τα νέα συστήματα logistics ευθύνονται για την πτώση κερδών, σύμφωνα με την H&M

Υποχώρησαν κατά 11% τα καθαρά κέρδη της σουηδικής H&M, στο δ’ τρίμηνο του έτους, γεγονός που αποδίδεται στο κόστος αντικατάστασης των συστημάτων logistics.

Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων της H&M, στο δ’ τρίμηνο, υποχώρησαν κατά 11% φτάνοντας τα 4,35 δισ. σουηδικές κορώνες, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12% στα 56,4 δισ.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος «παίκτης» στον κλάδο του λιανεμπορίου απέδωσε την πτώση στο κόστος που προέκυψε από την αντικατάσταση των συστημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και από την προετοιμασία μετασχηματισμού

της επιχείρησης.

Αυτοί οι δύο παράγοντες, μαζί με τις «αρνητικές επιπτώσεις στο τέλος του έτους», κόστισαν στην H&M 560 εκατ. σουηδικές κορώνες στο δ’ τρίμηνο.

Σύμφωνα με τον Karl-Johan Persson, διευθύνοντα σύμβουλο και εγγονός του ιδρυτή της H&M, «ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον όμιλο και τη βιομηχανία, αλλά μετά από ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι προσπάθειες μετασχηματισμού της εταιρείας αρχίζουν να αποδίδουν».

Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε ότι θα επιταχυνθούν τα πλάνα μετασχηματισμού της H&M στο δ’ τρίμηνο, με έμφαση στην αναβάθμιση των συστημάτων logistics και σύμφωνα με τον Persson «αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αύξηση κόστους».

The post Τα νέα συστήματα logistics ευθύνονται για την πτώση κερδών, σύμφωνα με την H&M appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα