“Ανάσα” για τα ΕΛΤΑ. Ανέλαβαν τη διανομή των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά και του Τύπου στην Περιφέρεια

“Ανάσα” για τα ΕΛΤΑ, καθώς ανέλαβαν τη διανομή των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ, αλλά και τη διακίνηση εντύπων που δικαιούνται ειδικού τιμολογίου, κάτι το οποίο συνεπάγεται την ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας τους.

Της Βάσως Βεγιάζη

Όσον αφορά τον πρώτο διαγωνισμό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, χθες, ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμ. Παναγιωτάκης, η ΔΕΗ προχώρησε στην ανάθεση των ταχυδρομικών αποστολών των λογαριασμών της στα ΕΛΤΑ, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού.

Στο σχετικό διαγωνισμό προσφορές κατέθεσαν τα ΕΛΤΑ και η ACS, ωστόσο η προσφορά της δεύτερης κρίθηκε ως τεχνικά μη αποδεκτή, καθώς ο αριθμός των υποκαταστημάτων της δεν κάλυπτε το 95% των Καλλικρατικών δήμων της χώρας.

Ο ενδεικτικός συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι στα 19,14 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε κόστος 4,3 ευρώ ανά δεκάδα φακέλων λογαριασμών (για 44 εκατ. λογαριασμούς) και σε 2,229147 ευρώ ανά δεκάδα ομαδικών επιστολών (για 1 εκατ. επιστολές).

Αναφερόμενος στην οικονομική εκκρεμότητα της ΔΕΗ προς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι οι σχέσεις των δύο Οργανισμών, οι οποίοι έχουν και κοινό μέτοχο, το Υπερταμείο, έχουν εξομαλυνθεί εδώ και ένα χρόνο, προσθέτοντας παράλληλα ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα διακανονιστούν οι μεταξύ τους οφειλές.

Αντίστοιχα, ο δεύτερος διαγωνισμός διενεργήθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με συνολικό προϋπολογισμό 6,99 εκατ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η διάρκειά του ορίστηκε στα 2 έτη, με αντικείμενο την ταχυδρομική διακίνηση των εντύπων που δικαιούνται ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου στο εσωτερικό της χώρας.

Μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά ήταν τα ΕΛΤΑ.

The post “Ανάσα” για τα ΕΛΤΑ. Ανέλαβαν τη διανομή των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά και του Τύπου στην Περιφέρεια appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα