Γ. Προκοπίου, Dynagas: Περίπου το 15% του παγκόσμιου στόλου θα προλάβει να τοποθετήσει scrubbers ως το 2020

Στην εκτίμηση ότι η κρίση μετά το 2008 οφείλεται στη «μετακύλιση» των προβλημάτων των τραπεζών στον ναυτιλιακό κλάδο, όπως ακριβώς νωρίτερα είχε καταστραφεί το εμπόριο λόγω των υψηλών επιτοκίων στα οποία οδηγήθηκαν οι τράπεζες εξαιτίας των δικών τους προβλημάτων, προέβη ο Γιώργος Προκοπίου, ιδρυτής της Sea

Traders SA, της Dynacom Tankers Management Ltd. και της Dynagas Ltd.

Κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξής του από δημοσιογράφο της Wall Street Journal, στο συνέδριο «Slide2Open Shipping Finance 2019», ο κ. Προκοπίου προέβλεψε ότι ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας θα εξομαλυνθεί στους επόμενους 5-6 μήνες, γιατί εάν συνεχιστεί αυτά που θα χάσουν είναι πολύ περισσότερα από τα όποια πιθανά κέρδη.

Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal συνομιλεί με τον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου.

Πρόσθεσε ακόμα ότι έως το 15% του παγκόσμιου στόλου θα προλάβει να τοποθετήσει σκράμπερς μέχρι το 2020 που ξεκινάνε να ισχύουν οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί, οπότε το υπόλοιπο ποσοστό του παγκόσμιου στόλου θα πρέπει υποχρεωτικά να αναζητήσει άλλες λύσεις.

Σημείωσε επίσης ότι το LNG είναι το λιγότερο βλαπτικό ορυκτό καύσιμο για το περιβάλλον, και θα λειτουργήσει ως «γέφυρα» για τη μετάβαση σε «καθαρές» λύσεις ενέργειας.

Τέλος, ανέφερε ότι η δική του πρόταση είναι η επιβράδυνση της κατασκευής νέων πλοίων και η έμφαση στο σχεδιασμό νέων μηχανών, προπελών κ.λπ., ώστε η μείωση των εκπομπών ρύπων που επιτυγχάνεται με τη μείωση της ταχύτητας, να υπερβεί το 50%.

The post Γ. Προκοπίου, Dynagas: Περίπου το 15% του παγκόσμιου στόλου θα προλάβει να τοποθετήσει scrubbers ως το 2020 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα