Στο 82% ο δείκτη πληρότητας της Turkish Airlines στο 9μηνο. Αυξήθηκε κατά 25% το cargo φτάνοντας τους 1 εκατ. τόνους

Συνεχίστηκε η αυξητική τάση που καταγράφει η Turkish Airlines στους επιβάτες, τον μήνα Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να αυξηθεί κατά 1% και να φτάσει σε περίπου 7 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ ο δείκτης Load Factor (LF) αυξήθηκε στο 83.4%.

Τον ίδιο μήνα, ο συνολικός δείκτης πληρότητας LF βελτιώθηκε κατά 2 μονάδες, με τον διεθνή δείκτη πληρότητας LF να αυξάνεται κατά 2 μονάδες και να φτάνει στο 83%, ενώ ο εγχώριος LF παρέμεινε στο 87% κατά προσέγγιση.

Οι

επιβάτες μεταξύ διεθνών προορισμών (transit passengers) αυξήθηκαν κατά περίπου 3%.

Tον περασμένο Σεπτέμβριο, το εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο (cargo/ mail) συνέχισε την διψήφια άνοδο και αυξήθηκε κατά 22%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλλαν στην αύξηση του όγκου στο εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο είναι οι Εσωτερικές Πτήσεις κατά 48%, η Β. Αμερική με 32%, η Αφρική με 23%, και η Άπω Ανατολή με 20% αύξηση.

Τέλος, η Αφρική παρουσίασε αύξηση του δείκτη πληρότητας LF κατά 7 μονάδες ενώ η Ευρώπη, οι Εσωτερικές Πτήσεις και η Άπω Ανατολή 2 μονάδες αντίστοιχα.

Οι επιδόσεις του 9μήνου

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, η αύξηση στη ζήτηση και ο συνολικός αριθμός των επιβατών ήταν αυξημένοι κατά 10% και 12% αντίστοιχα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο συνολικός αριθμός των επιβατών έφτασε τα 58 εκατομμύρια.

Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου, ο συνολικός δείκτης πληρότητας LF βελτιώθηκε κατά 3 μονάδες και έφτασε το 82%. Ενώ ο διεθνής δείκτης πληρότητας LF αυξήθηκε κατά περίπου 3 μονάδες, ξεπερνώντας το 81%, ο εγχώριος αυξήθηκε κατά 2 μονάδες και υπερέβη το 85%.

Εξαιρουμένων των transit επιβατών ο αριθμός των διεθνών επιβατών αυξήθηκε σημαντικά, κατά 13%.

Tο εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο (cargo/ mail) κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2018 αυξήθηκε κατά 25%, φτάνοντας τους 1 εκατομμύριο τόνους.

The post Στο 82% ο δείκτη πληρότητας της Turkish Airlines στο 9μηνο. Αυξήθηκε κατά 25% το cargo φτάνοντας τους 1 εκατ. τόνους appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα