Στάση εργασίας στο Μετρό, από τις 11 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, κήρυξε το ΕΚΑ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) προχώρησε στην κήρυξη στάσης εργασίας στο Μετρό, από τις 11 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, καλύπτοντας τους εργαζομένους της ΣΤΑΣΥ.

Έτσι, το μετρό θα παραμείνει ακινητοποιημένο από τις 11 το βράδυ έως και τη λήξη της βάρδιας.

Με νεότερη ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ τονίζει τα εξής: «H διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ για λόγους

ασφάλειας του επιβατικού κοινού και λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση – ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), να επαναπροκηρύξει (με τα ίδια κατ΄ ουσίαν αιτήματα) την κριθείσα ως παράνομη στάση εργασίας στο Μετρό, αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, σήμερα 19 Οκτωβρίου 2018 στις 23:00».

Υπενθυμίζεται ότι, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (απόφαση υπ’ αριθμ. 1954/2018) χαρακτήρισε παράνομες τις εξαγγελθείσες στάσεις εργασίας, με την ΣΤΑΣΥ να προειδοποιεί ότι επιφυλάσσεται «παντός νομίμου δικαιώματός της» και να καλεί τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη βραδινή βάρδια να αναλάβουν υπηρεσία.

Να σημειωθεί ότι, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται «για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά συντήρησης συρμών και εγκαταστάσεων, καθώς επίσης και έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας.

Καταγγέλλουν, μάλιστα, «την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού με τεράστιες ουρές και αναμονές, τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό που έχει απομείνει και αυθαιρεσία της διοίκησης στη διαδικασία εξέλιξης προσωπικού».

The post Στάση εργασίας στο Μετρό, από τις 11 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, κήρυξε το ΕΚΑ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα