Παράνομες, σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Αθηνών, οι δύο στάσεις εργασίας στο Μετρό

Παράνομες χαρακτηρίστηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (απόφαση υπ’ αριθμ. 1954/2018) οι δύο στάσεις εργασίας στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας, από την έναρξη λειτουργίας του έως τις 09.00 π.μ. και από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου.

Όπως τονίζει η ΣΤΑΣΥ, «τυχόν συμμετοχή

στην ως άνω παράνομη στάση εργασίας από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου, συνιστά αδικαιολόγητη απουσία.

Κατά συνέπεια, για τη ζημία που θα προκληθεί στην εταιρεία και στο επιβατικό κοινό από την τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω στάσης εργασίας, αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των συμμετεχόντων».

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία προειδοποιεί ότι επιφυλάσσεται «παντός νομίμου δικαιώματός της» και καλεί όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη βραδινή βάρδια να αναλάβουν υπηρεσία.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι, οι συρμοί θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), καθώς η συνέχιση της κινητοποίησης καλύπτεται από το Εργατικό Κέντρο Αθηνών.

The post Παράνομες, σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Αθηνών, οι δύο στάσεις εργασίας στο Μετρό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα