Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα η αμαξοστοιχία Connecting Europe Express (videos)

Σιγά – σιγά ετοιμάζεται και η Ελλάδα να υποδεχτεί την αμαξοστοιχία Connecting Europe Express, η οποία αποτελεί μια εμβληματική δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με την Κοινότητα Ευρωπαϊκών Σιδηροδρομικών Επιχειρήσεων και Διαχειριστών Υποδομής (CER) στο πλαίσιο των εορτασμών του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων.

Η ειδική αμαξοστοιχία σκοπό έχει να αναδείξει, σε πραγματικό χρόνο, τη «δύναμη» του σιδηρόδρομου

να συνδέει πρόσωπα κα επιχειρήσεις.

Το τρένο αποτελείται από έξι οχήματα: όχημα για τη φιλοξενία κινητών εκθέσεων με θέμα τεχνολογίες και καινοτομίες στον τομέα του σιδηροδρόμου, καθώς και οχήματα με θέσεις καθημένων των Γερμανικών (DB) και των Ελβετικών Σιδηροδρόμων (OΒΒ), κλινάμαξα των Αυστριακών Σιδηροδρόμων (ΟΒΒ), εστιατόριο των Ιταλικών Σιδηροδρόμων (FSΙ) και όχημα διασκέψεων των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SΝCF).

#ConnectingEurope Express day 4⃣

Bordeaux Chambéry Modane Turin

To follow the journey, check out:

Live tracking & interactive map & daily blog.

3D exhibition & overview of #EU supported railway projects.

https://t.co/UiZEFVSpmq pic.twitter.com/SItGxMJD1G

— EU Transport (@Transport_EU) September 5, 2021

Η αμαξοστοιχία αναχώρησε στις 2 Σεπτεμβρίου από τη Λισαβόνα, με τελικό προορισμό το Παρίσι στις 7 Οκτωβρίου, έχοντας σταθμεύσει σε περισσότερες από 40 πόλεις σε 26 χώρες, συνδέοντας συμβολικά την Πορτογαλική, τη Σλοβενική και τη Γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σε κάθε στάση του τρένου προγραμματίζονται εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου του σιδηροδρόμου στην κοινωνία, αλλά και τις προκλήσεις ώστε να καταστεί πιο ελκυστικό για επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές.

Η Ελλάδα θα υποδεχθεί την αμαξοστοιχία στις 14 του μηνός, με πρώτη στάση τη Θεσσαλονίκη στις 14/9 και προορισμό την Αθήνα για να συνεχίσει στις 15/9 το υπόλοιπο ταξίδι του στην Ευρώπη, μέχρι τον τελικό προορισμό του στο Παρίσι στις 7 Οκτωβρίου.

The post Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα η αμαξοστοιχία Connecting Europe Express (videos) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα