Στην Cosco (τελικά) το 24,99% του τερματικού σταθμού Tollerort στο λιμάνι του Αμβούργου

Η Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με την COSCO Shipping Ports Limited (CSPL) για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου στην Container Terminal Tollerort (CTT).

Πλέον, η COSCO αποκτά το 24,99% του τερματικού σταθμού Tollerort στο λιμάνι του Αμβούργου.

Το ποσοστό που αποκτά ο κινεζικός κολοσσός είναι μικρότερο από το 35% που είχε αρχικά συμφωνηθεί, καθώς υπήρξαν σθεναρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στη Γερμανία.

«Η συνεργασία μεταξύ των εταίρων ενισχύει

έτσι τη θέση του Αμβούργου ως hub εφοδιαστικής στη Βόρεια Θάλασσα και την περιοχή της Βαλτικής, καθώς και τη θέση της Γερμανίας ως βιομηχανικό έθνος», αναφέρει η HHLA σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, η αρχική συμφωνία επετεύχθη τον Σεπτέμβριο του 2021 για την απόκτηση ποσοστού στην Container Terminal Tollerort από την Grand Dragon, 100% θυγατρική της Cosco Shipping Ports, η οποία ωστόσο αναβλήθηκε πολλές φορές.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, η αρμόδια γερμανική Αρχή έδωσε το “πράσινο φως” υπό την προϋπόθεση της μείωσης του ποσοστού απόκτησης του terminal από το 35% στο 24,99%.

Το άρθρο Στην Cosco (τελικά) το 24,99% του τερματικού σταθμού Tollerort στο λιμάνι του Αμβούργου εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
stin-cosco-telika-to-2499-tou-termatikou-stathmou-tollerort-sto-limani-tou-amvourgou.htm
Τυχαία Θέματα