Στ. Παππάς: Η προσπάθεια εξυγίανσης του ΟΑΣΘ δεν πρόκειται να σταματήσει

«Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την εξυγίανση του ΟΑΣΘ δεν πρόκειται να σταματήσει, όσα προσκόμματα κι αν βάλουν οι οποιοιδήποτε» τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Στέλιος Παππάς, μιλώντας στην κάμερα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με την ευκαιρία της άφιξης του μετροπόντικα στο σταθμό της Καλαμαριάς.

Παρόν ήταν και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι «η διοίκηση του ΟΑΣΘ

δίνει μια μεγάλη μάχη από τον Αύγουστο που ανέλαβε μέχρι σήμερα.

Δίνει μια μάχη όχι μόνο για να ανταποκριθεί στα προβλήματα που βρήκε, αλλά για να αλλάξει τελείως τις διαδικασίες και τις συνθήκες που επικρατούσαν εντός του Οργανισμού».

Ο υπουργός έκανε λόγο για τις αρρυθμίες που βρήκε η νέα διοίκηση στο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΘ, για την έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού για την ενημέρωση των επιβατών, καθώς και την έλλειψη των απαραίτητων αποθεματικών για την ανανέωση του στόλου λεωφορείων.

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι «Όλα αυτά τα παράξενα αλλάζουν. Και αλλάζουν από τους ανθρώπους που καθημερινά δουλεύουν μαζί με την διοίκηση του ΟΑΣΘ στο πως θα αναβαθμιστεί όλη αυτή η λειτουργία.

Είναι δεδομένο ότι ενώ όφειλε ο ΟΑΣΘ να έχει στο δρόμο 520 λεωφορεία, όταν παρέλαβε η νέα διοίκηση στο δρόμο ήταν μόνο 250. Σήμερα είναι 380-400, με έναν στόλο που δεν είναι συντηρημένος όπως θα έπρεπε να είναι. Γίνονται κινήσεις και για να συντηρούνται καλύτερα τα υπάρχοντα λεωφορεία.

Υπάρχει ένας σχεδιασμός για την ανανέωση του στόλου. Δεν θέλουμε να αναπαράγουμε το μοντέλο μόνο του να αγοράζουμε λεωφορεία απ’ έξω. Θέλουμε οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να δεθούν με την παραγωγική δομή της χώρας».

The post Στ. Παππάς: Η προσπάθεια εξυγίανσης του ΟΑΣΘ δεν πρόκειται να σταματήσει appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα