Στ. Αρχοντάκης, VTG: Εξετάζεται η δημιουργία κέντρου επισκευής και διαχείρισης τροχαίου υλικού στην Ελλάδα

Στη δημιουργία κέντρου επισκευής και διαχείρισης τροχαίου υλικού στην Ελλάδα, αποκλειστικά για βαγόνια, προσανατολίζεται η VTG Rail Logistics Hellas, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Αρχοντάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στο 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία βρίσκεται

στο στάδιο της αναζήτησης κατάλληλου χώρου για να προχωρήσει το έργο απρόσκοπτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως ιδιώτης πάροχος στόλου βαγονιών, η VTG διακινεί περί τα 800 βαγόνια και τους επόμενους μήνες ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000.

«Ωστόσο, υπάρχει η πρόκληση της συντήρησης. Εδώ και κάποια χρόνια έχουμε δημιουργήσει ένα κινητό συνεργείο για λογαριασμό συνεργάτη μας, που διαχειρίζεται κάποιες μικρές ζημιές που μπορεί να προκύψουν καθ’ οδών ή σε κάποιο terminal. Δυστυχώς στις μεγάλες επισκευές δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις, οπότε βαγόνια θα πρέπει να σταλούν κατά κύριο λόγο στη Σερβία για να συντηρηθούν», τόνισε.

Αναφερόμενος στην σημερινή εικόνα του ελληνικού σιδηροδρόμου, ο κ. Αρχοντάκης παρατήρησε ότι «το 2023 ήταν πολύ άσχημη χρονιά για τους χρήστες του δικτύου. Βέβαια, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και να δούμε πως ο σιδηρόδρομος θα πρέπει να τοποθετηθεί σωστά στον ελλαδικό χώρο.

Σίγουρα οι υποδομές, τα λιμάνια και τα εμπορευματικά κέντρα διαδραματίζουν σοβαρό ρόλο για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, παρόλα αυτά στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε λιγότερο ώριμο στάδιο».

Το 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023 διεξήχθη με φυσική παρουσία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Συνέδριο στο YouTube. Σήμερα είναι τα web – panels.

Για το πρόγραμμα και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε το itcgreece.gr.

Το άρθρο Στ. Αρχοντάκης, VTG: Εξετάζεται η δημιουργία κέντρου επισκευής και διαχείρισης τροχαίου υλικού στην Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
st-archontakis-vtg-exetazetai-i-dimiourgia-kentrou-episkevis-kai-diacheirisis-trochaiou-ylikou-stin-ellada.htm
Τυχαία Θέματα