Αύξηση 7% στις αιτήσεις για τα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

10:20 20/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Αυξήθηκε κατά 7% ο αριθμός αιτήσεων για εισαγωγή στα 30 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το έτος κατάρτισης 2023-2024.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 5.366 αιτήσεις σε 39 ειδικότητες, με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας, ενώ πέρυσι είχαν υποβληθεί 5.005.

Τα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή

τους στην αγορά εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι σπουδαστές των ΙΕΚ της ΔΥΠΑ:

– Παρακολουθούν μαθήματα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης τεσσάρων εξαμήνων, συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών.

– Συμμετέχουν σε εξάμηνο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

– Εκπαιδεύονται σε αντικείμενα υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας.

– Λαμβάνουν δίπλωμα επαγγελματικής ειδικότητας επιπέδου 5, μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi.

Keywords
Αναζητήσεις
afxisi-7-stis-aitiseis-gia-ta-iek-tis-dypa.htm
Τυχαία Θέματα