Στ. Αγιόπουλος, DB Schenker: Επενδύουμε σε ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα οχήματα

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα ανάπτυξης στις μεταφορές και τα logistics, ενώ συντελούνται σημαντικές εξελίξεις στα λιμάνια και στην ανάπτυξη του οδικού δικτύου, σύμφωνα με τον Στέφανο Αγιόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της DB Schenker, που μίλησε στο 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023.

«Οι επιχειρήσεις κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε κοινά την κρίση που έφερε η πανδημία του COVID και να δράσουμε για την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος», σημείωσε.

Αναφερόμενος, δε, στην ελληνική πραγματικότητα,

παρατήρησε ότι «η αγορά διαθέτει εμπορεύματα, απλά διαφέρει ο τρόπος με τον οποίο καλούμαστε να τα διαχειριστούμε. Συνεχώς είμαστε αναγκασμένοι να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας για να εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο το επιχειρείν. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ανάπτυξη, άρα και εμείς είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες πιο γρήγορα και να αντιμετωπίζουμε τις μελλοντικές προκλήσεις».

Παράλληλα, φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον του κλάδου, στον οποίο «αναμένεται ανάπτυξη, ίσως όχι ποσοτική, αλλά ποιοτική», όπως επισήμανε, θέτοντας το στοίχημα του κλάδου.

Αναφερόμενος στις ενέργειες της DB Schenker για το «πρασίνισμα» των μεταφορών, ο κ. Αγιόπουλος έκανε λόγο για μια σειρά μέτρων, έτσι ώστε το 2040 η εταιρεία να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «ήδη επενδύουμε σε ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα οχήματα, μειώνοντας παράλληλα την ενεργειακή κατανάλωση των κτιρίων μας. Σήμερα εργαζόμαστε για κάτι που η επόμενη γενιά θα απολαύσει και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Το άρθρο Στ. Αγιόπουλος, DB Schenker: Επενδύουμε σε ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα οχήματα εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
st-agiopoulos-db-schenker-ependyoume-se-ilektrika-kai-ydrogonokinita-ochimata.htm
Τυχαία Θέματα