Γ. Σαμολαδάς, Truck & Cargo Insurance: Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι σε θέση να στηρίξει τους πληγέντες στη Θεσσαλία

Η ασφαλιστική βιομηχανία είναι σε θέση να καλύψει τις ζημιές που προκάλεσε στη Θεσσαλία η κακοκαιρία «Daniel», υποστήριξε ο Γιάννης Σαμολαδάς, διευθύνων σύμβουλος της Truck & Cargo Insurance, στο 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023.

Ο κ. Σαμολαδάς υπεραμύνθηκε της αξιοπιστίας του κλάδου, σημειώνοντας πως «η Τράπεζα της Ελλάδας είναι η εποπτική μας αρχή».

Συμπλήρωσε, δε, ότι οι ασφαλιστικές

εταιρείες έχουν ήδη καταβάλει τις πρώτες προκαταβολές σε επιχειρήσεις της Θεσσαλίας που ήταν ασφαλισμένες.

«Οι εταιρείες πρέπει να εκπαιδεύουν τα στελέχη τους, η ασφαλιστική βιομηχανία να εκπαιδεύσει τους ασφαλιστές και το κράτος να συνεχίσει, σε μία κατεύθυνση κουλτούρας ότι ο καθένας θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα πρόληψης», υποστήριξε.

Όπως υποστήριξε, χρειάζεται βελτίωση στην εκπαίδευση ιδιωτών και επιχειρηματιών για τα οφέλη της ασφάλισης. Για παράδειγμα, σχεδόν οι μισοί μεταφορείς δεν γνωρίζουν ότι είναι νομικά υποχρεωτική η ασφάλιση του φορτίου τους για ποσά έως 60.000 ευρώ.

Το άρθρο Γ. Σαμολαδάς, Truck & Cargo Insurance: Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι σε θέση να στηρίξει τους πληγέντες στη Θεσσαλία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
g-samoladas-truck--cargo-insurance-o-asfalistikos-klados-einai-se-thesi-na-stirixei-tous-pligentes-sti-thessalia.htm
Τυχαία Θέματα