Ραντεβού στις… δικαστικές αίθουσες δίνουν Canada Post και εργαζόμενοι

Ενώπιον των δικαστικών αρχών θα βρεθεί η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό, καθώς η ένωση που εκπροσωπεί τους εργαζομένους του ταχυδρομείου του Καναδά (Canada Post), σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της νομοθεσίας που απαγορεύει τις κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Globe and Mail», η Ένωση Καναδικών Ταχυδρομικών Εργαζόμενων (CUPW) δήλωσε ότι σχεδιάζει να αποταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Οντάριο, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος C-89 παραβιάζει το νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων να διαπραγματεύονται τις νέες συμβάσεις εργασίας.

«Δεν μπορείτε να νομοθετήσετε

την εργασιακή ειρήνη» διεμήνυσε ο πρόεδρος του CUPW Mike Palecek, συμπληρώνοντας ότι ο εν λόγω νόμος «παραβιάζει το δικαίωμά μας για ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση».

Η κίνηση της CUPW είναι απόρροια της απόφασης της καναδικής κυβέρνησης να ορίσει διαμεσολαβητή για να τερματιστεί η διαμάχη ανάμεσα στην Ένωση και την Canada Post.

Υπενθυμίζεται ότι, μέσα στο Νοέμβριο, Canada Post και εργαζόμενοι διασταύρωσαν ξανά τα «ξίφη» τους, με τους δεύτερους να αρνούνται να προσέλθουν σε υπερωριακή εργασία.

The post Ραντεβού στις… δικαστικές αίθουσες δίνουν Canada Post και εργαζόμενοι appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα