“Πράσινο φως” της ΕΕ για το Πάτρα – Πύργος, εγκρίθηκαν 293 εκατ. ευρώ

Ενεκρίθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέει την Πάτρα με τον Πύργο, ύψους 293 εκατ. ευρώ.

Της Μαρίνας Δημητρίου

Η επίτροπος, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου δήλωσε σχετικά «Είμαι περήφανη που τα κεφάλαια της πολιτικής συνοχής μπορούν να συμβάλουν σε αυτό το σημαντικό έργο υποδομής, βελτιώνοντας σημαντικά την οδική ασφάλεια στην Αχαΐα και την Ηλεία.

Το έργο αυτό θα προσφέρει νέες οικονομικές ευκαιρίες στην περιοχή, καθώς και καλύτερες

συγκοινωνιακές συνδέσεις όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και με γειτονικά κράτη-μέλη».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος θα εξασφαλίσει ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδρομή.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, περιλαμβάνει τις απαραίτητες συναφείς υποδομές, όπως γέφυρες και υπόγειες διαβάσεις, καθώς και έργα που διευκολύνουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο από οικιστικές ή αγροτικές ιδιοκτησίες, με 130 χλμ. νέων ή αναβαθμισμένων χωματόδρομων.

Έχουν ολοκληρωθεί οι 8 εργολαβίες

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι οχτώ εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος. Στους 4 πρώτους διαγωνισμός, προσωρινός μειοδότης έχει ανακηρυχτεί η κοινοπραξία Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα.

Στον 5ο διαγωνισμό, η κοινοπραξία Ξανθάκης – ΙΝΤΕΡΚΑΤ, στον 6ο και τον 8ο διαγωνισμό η GD Infrastrutture και στον 7ο η ΙΝΤΕΡΚΑΤ.

Πλέον, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών θα καλέσουν τους αναδόχους να φέρουν τις εγγυητικές επιστολές και να σταλούν οι συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αν δεν μπορεί κάποια εταιρεία να φέρει την εγγυητική, οι υπηρεσίες θα αποταθούν στην επόμενη εταιρεία.

Σε όλες τις προκηρύξεις, οι εκπτώσεις που δόθηκαν ήταν αρκετά υψηλές, πάνω από το 50%.

Υπενθυμίζεται ότι το Πάτρα – Πύργος, έχει μήκος 75 χλμ. και έχει αποσχιστεί από την «Ολυμπία Οδό».

The post “Πράσινο φως” της ΕΕ για το Πάτρα – Πύργος, εγκρίθηκαν 293 εκατ. ευρώ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα