Νέα 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 19 Απριλίου, από την ΠΝΟ

Την κλιμάκωση και την συνέχιση των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), εξαγγέλλοντας νέα 24ωρη απεργία στις 19 Απριλίου.

Η Ομοσπονδία ζητεί την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων, στις γραμμές Πάτρας – Ιταλίας, αλλά αντιδρά και στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων.

Ειδικότερα,

όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «Η διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή συνεδρίασή της διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά ότι δυστυχώς ο υπουργός ΥΠΑΝΠ όχι μόνο δεν έδωσε καμία ουσιαστική λύση στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών, όχι μόνον δεν επέλυσε έστω και το παραμικρό αίτημά μας, αλλά αντίθετα κράτησε στάση Ποντίου Πιλάτου προσπαθώντας να μετακινήσει τις ευθύνες του ιδίου και της κυβέρνησης δημιουργώντας και συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού».

Ως «αδικαιολόγητη» χαρακτήρισε την απόφαση της ΠΝΟ για νέα απεργιακή κινητοποίηση, την Πέμπτη 19 Απριλίου, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι το υπουργείο δουλεύει συνεχώς και επιλύει ζητήματα της Ομοσπονδίας.

The post Νέα 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 19 Απριλίου, από την ΠΝΟ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα