Νέος πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της DB ο Michael Odenwald

Το Εποπτικό Συμβούλιο των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) εξέλεξε ομόφωνα τον Michael Odenwald για νέο πρόεδρο, με την θητεία του να διαρκεί έως τον Μάρτιο του 2020.

Ο Odenwald διετέλεσε πρόσφατα υφυπουργός στο γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και αναλαμβάνει να διαδεχθεί τον Dr. Utz-Hellmuth Felcht, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου στα τέλη του περασμένου Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του, στο Βερολίνο, ο ίδιος τόνισε «Η Deutsche Bahn αντιμετωπίζει μείζονες προκλήσεις,

επειδή η ψηφιακή εποχή αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και τα αγαθά ταξιδεύουν από το σημείο Α στο Β. Οπότε πρέπει να κάνουμε πολλά – ας το αντιμετωπίσουμε μαζί».

Από μέρους του ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bahn, Dr. Richard Lutz, δήλωσε ενθουσιασμένος για τη επικείμενη συνεργασία του με τον Odenwald, σημειώνοντας ότι «Ο κ. Odenwald και εγώ γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον εδώ και πολλά χρόνια. Δεν θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο για να εξοικειωθούμε. Μπορούμε να ξεκινήσουμε τη δουλειά αμέσως – και αυτό θα κάνει τη διαφορά για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας».

Να σημειωθεί ότι, ο Michael Odenwald διαθέτει πτυχίο νομικής, ενώ εδώ και 25 χρόνια βρίσκεται στην υπηρεσία του γερμανικού Υπουργείου Μεταφορών, διατελώντας σε διάφορες θέσεις. Διαθέτει ειδίκευση στον σιδηροδρομικό κλάδο.

The post Νέος πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της DB ο Michael Odenwald appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα