Παρατείνεται στα 65 έτη η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού της Καβάλας

Από τα 60 στα 65 έτη παρατείνεται η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ), σύμφωνα με τροπολογία του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Όπως επισημαίνεται στο Άρθρο 1 της τροπολογίας «Η διάρκεια της από 15 Ιανουαρίου 2003 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας ΑΕ, η οποία κυρώθηκε με την περ. ΣΤ’ του άρθρου 1 του ν. 4597/2019 (Α’ 35), ορίζεται στα εξήντα πέντε (65) έτη από την ημερομηνία υπογραφής της».

Όπως

επεξηγείται στην Αιτιολογική Έκθεση, η παράταση της σύμβασης γίνεται καθώς «δεν είναι δυνατή η κατάρτιση σύμβασης υποπαραχώρησης του λιμένα της Καβάλας στον επενδυτή, διότι θα έχει χρονική διάρκεια μεγαλύτερη από αυτήν της παραχώρησης. Για τον λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η παράταση της διάρκειας της σύμβασης παραχώρησης του λιμένα της Καβάλας».

Επίσης, με την προτεινόμενη ρύθμιση επιτυγχάνονται η δημιουργία θέσεων εργασίας, η τόνωση της αγοράς και η αναμόρφωση των εγκαταστάσεων επί της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καβάλας.

Το άρθρο Παρατείνεται στα 65 έτη η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού της Καβάλας εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
parateinetai-sta-65-eti-i-diarkeia-tis-symvasis-parachorisis-tou-limaniou-tis-kavalas.htm
Τυχαία Θέματα
Παρατείνεται, Καβάλας,parateinetai, kavalas