Εγκαθίστανται συσκευές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε αμαξοστάσια των ΟΣΥ και ΟΑΣΘ

Ρυθμίσεις σχετικά με την εγκατάσταση και την τοποθέτηση συσκευών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στα υφιστάμενα αμαξοστάσια των ΟΣΥ και ΟΑΣΘ εισάγονται με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Αναλυτικότερα, το άρθρο 1 της τροπολογίας (25/1) αναφέρει τα εξής:

«Για την εγκατάσταση της υποδομής, την τοποθέτηση και τη σύνδεση συσκευών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε υφιστάμενα, κατά

την έναρξη ισχύος του παρόντος, αμαξοστάσια της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» και του «Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης υπό εκκαθάριση εν λειτουργία», ανεξαρτήτως αν για τη σύνδεση απαιτείται η εγκατάσταση νέου μετασχηματιστή μέσης ή χαμηλής τάσης, δεν απαιτείται οικοδομική άδεια, έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ή βεβαίωση μηχανικού του άρθρου 30 του ν. 4495/2017 (Α’ 167). Κατά τα λοιπά εφαρμόζεται η παρ. 1 του άρθρου 24 του ν. 4710/2020 (Α’ 142), εξαιρουμένου του τρίτου εδαφίου αυτής».

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, χωρίς την εν λόγω διάταξη δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση συσκευών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στα εν αμαξοστάσια των ΟΣΥ και ΟΑΣΘ, θέτοντας σε κίνδυνο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Το άρθρο Εγκαθίστανται συσκευές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε αμαξοστάσια των ΟΣΥ και ΟΑΣΘ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
egkathistantai-syskeves-fortisis-ilektrikon-ochimaton-se-amaxostasia-ton-osy-kai-oasth.htm
Τυχαία Θέματα