Έως τα τέλη του 2024 η προσωρινή ανάθεση συγκοινωνιακού έργου στον ΟΑΣΘ

Ρυθμίσεις σχετικά με την παράταση της ημερομηνίας ανάθεση συγκοινωνιακού έργου στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) εισάγονται με σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με το Άρθρο 2 της τροπολογίας προκύπτουν τα εξής:

«Η προθεσμία του πρώτου εδαφίου του άρθρου 26 του ν. 4482/2017 (Α’ 102), περί προσωρινής ανάθεσης συγκοινωνιακού έργου στον

Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), παρατείνεται, και το άρθρο 26 διαμορφώνεται ως εξής:

Άρθρο 26 – Συγκοινωνιακό Έργο

Ανατίθεται προσωρινά στον ΟΑΣΘ το συγκοινωνιακό έργο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο και πάντως όχι μετά τις 31.12.2024. Κατά το χρονικό διάστημα της προσωρινής ανάθεση του συγκοινωνιακού έργου στον ΟΑΣΘ, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, το συγκοινωνιακό έργο θα παρέχεται από τους ίδιους όρους της από 30.4.2011 οικονομικής συμφωνίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΑΣΘ, όπως ίσχυε μετά την τροποποίηση και συμπλήρωσή της κατά την ημερομηνία δημοσιεύσεως του ν. 4482/2017 και ταυτόχρονα επιτρέπεται γι’ αυτό το συγκοινωνιακό έργο η σύναψη των συμβάσεων, που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 54 παρ. 3 και 4 του ν. 4568/2018».

Όπως εξηγείται στην Αιτιολογική Έκθεση, «άνευ της παράτασης δεν θα υπάρχουν λεωφορεία για να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες έως ότου ολοκληρωθεί το διάδοχο σχήμα που θα αντικαταστήσει τον υπό ειδική εκκαθάριση σε λειτουργία Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)».

Το άρθρο Έως τα τέλη του 2024 η προσωρινή ανάθεση συγκοινωνιακού έργου στον ΟΑΣΘ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
parateinetai-os-ta-teli-tou-2024-i-prosorini-anathesi-sygkoinoniakou-ergou-ston-oasth.htm
Τυχαία Θέματα