Στη δημιουργία νέων κοινών δρομολογίων προσανατολίζονται τα ΚΤΕΛ Πελοποννήσου

Με στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού τα ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας ανακοίνωσαν την δυνατότητα επίτευξης συμπράξεών τους.

Όπως τονίστηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων των εν λόγω ΚΤΕΛ, «επιχειρούμε, εμείς τα πέντε ΚΤΕΛ

της περιφέρειας Πελοποννήσου, να συνεργαστούμε σε μια σύμπραξη δυνάμεων για κάτι καινούργιο».

Την πρωτοβουλία της κίνησης ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας Ν. Κουτσόγιωργας, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη σύμπραξης δυνάμεων και τη δημιουργία νέων δρομολογίων, ενώ θετικοί στο εν λόγω εγχείρημα δήλωσαν και οι υπόλοιποι πρόεδροι.

Όπως σημειώθηκε, τα ΚΤΕΛ μεταφέρουν το 80% του επιβατικού κοινού, ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα έσοδα βαίνουν μειούμενα, γεγονός που επιτάσσει τις συνεργασίες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΑΥΣ, Σοφοκλής Φάτσιος, τόνισε ότι «στην Πελοπόννησο υστερεί η σύμπραξη και η συνεργασία των ΚΤΕΛ, σε αντίθεση με την Βόρειο Ελλάδα και με άλλες περιφέρειες της Ελλάδος.

Να αναφέρω ότι, το 2010, οι εισπράξεις ετησίως των ΚΤΕΛ ήταν στα 5 δισ. και το 2017 τα 4,7 δισ. Τότε που το πετρέλαιο είχε 0,90 λεπτά και σήμερα αγγίζει το 1,40 ευρώ. Οπότε καταλαβαίνεται πόσο σημαντικό είναι αυτές οι συμπράξεις των ΚΤΕΛ.

Προσπαθούμε να έχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση, τόσο των ΚΤΕΛ, όσο και των πολιτών με το χαμηλότερο κόστος.

Εγκρίθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα 16 εκατ. από τα ΕΣΠΑ και θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα για να έρθει και το ενιαίο εισιτήριο που θα μπορεί να πηγαίνει ο πολίτης οπουδήποτε».

The post Στη δημιουργία νέων κοινών δρομολογίων προσανατολίζονται τα ΚΤΕΛ Πελοποννήσου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα