Πάνω από 2.000 τόνοι διεθνούς ταχυδρομείου μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς από την Κίνα στην Ευρώπη

Συνολικά 2.118,93 τόνοι αλληλογραφίας έχουν μεταφερθεί σιδηροδρομικώς από την Κίνα προς 36 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Δανίας, της Ελβετίας, της Λιθουανίας και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Xinhuanet, την περασμένη Κυριακή, εμπορευματικό τρένο με ικανότητα μεταφοράς 100 TEUs, φορτώθηκε με 343,15 τόνους διεθνούς αλληλογραφίας από τέσσερις κινεζικές πόλεις και επαρχίες -συμπεριλαμβανομένης της Σαγκάης και της Τσετσιάνγκ- και αναχώρησε προς το Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας.

Πρόκειται

για το 6ο κατά σειρά τρένο που μεταφέρει διεθνές ταχυδρομείο από την έναρξη λειτουργίας της εν λόγω υπηρεσίας, ενώ μετά την άφιξή του στη Λιθουανία το ταχυδρομείο διανέμεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19 και την αναστολή του μεγαλύτερου αριθμού των διεθνών αεροπορικών πτήσεων από και προς την Κίνα, παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα στην παράδοση του διεθνούς ταχυδρομείου.

Σύμφωνα πάντα με τις Τελωνειακές Αρχές του Χανγκτσόου, πρωτεύουσα της Τσετσιάνγκ, τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι έως τα τέλη Απριλίου, συνολικά 129 εμπορευματικά τρένα εκτέλεσαν το δρομολόγιο Κίνα-Ευρώπη, μεταφέροντας 10.842 TEUs αγαθών, σημειώνοντας αύξηση 44,1% σε ετήσια βάση.

Β. Βεγιάζη

The post Πάνω από 2.000 τόνοι διεθνούς ταχυδρομείου μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς από την Κίνα στην Ευρώπη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα