Συνεργασία ΕΒΕΠ με Ιατρικό Σύλλογο για την ανάδειξη του Πειραιά σε υγειονομικά ασφαλή πόλη-λιμάνι

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) και Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ), με στόχο την ανάδειξη του Πειραιά σε υγειονομικά ασφαλή πόλη-λιμάνι.

Ειδικότερα και όσον αφορά

στη “ρότα“ που πρέπει να ακολουθήσει ο Πειραιάς, την επόμενη της καραντίνας, ως υγειονομικά ασφαλές λιμάνι, προτάθηκε η πραγματοποίηση τεστ για τον κορωνοϊό, από τον Ιατρικό Σύλλογο, στους εργαζόμενους των εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων-μελών του ΕΒΕΠ, ακόμα και σε πληρώματα πλοίων του «yachting».

Επίσης, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα πρότασης για τη δημιουργία «μίνι διαγνωστικών κέντρων» εντός των κρουαζιερόπλοιων, που θα χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά ως «home port», στο πλαίσιο της ενεργής προσπάθειας σύνδεσης του θαλάσσιου με τον ιατρικό τουρισμό.

Βασικό ζητούμενο της συνεργασίας είναι η εμπέδωση του αισθήματος υγιεινής και ασφάλειας, αλλά ταυτόχρονα της αξιοποίησης της καλής φήμης που κατέκτησε η χώρα μας.

Στο πλαίσιο έναρξης αυτής της συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, με τον πρόεδρο Νίκο Πλατανησιώτη και τα μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Π., επισκέφτηκαν το επιβατικό λιμάνι του Πειραιά και παρέδωσαν συμβολικά μάσκες με το λογότυπο του δήμου Πειραιά, καθώς και υγειονομικό υλικό σε πληρώματα πλοίων της ακτοπλοΐας και του Λιμενικού Σώματος.

The post Συνεργασία ΕΒΕΠ με Ιατρικό Σύλλογο για την ανάδειξη του Πειραιά σε υγειονομικά ασφαλή πόλη-λιμάνι appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα