«Κληρώνει» σήμερα για τον ΒΟΑΚ (Ηράκλειο – Χανιά), κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές

Σήμερα είναι η «ημέρα της κρίσης» για το σπουδαιότερο τμήμα του ΒΟΑΚ, το ΗράκλειοΧανιά, το οποίο θα κατασκευαστεί μέσω σύμβασης παραχώρησης, καθώς κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές.

Ο συνολικός προϋπολογισμός

του έργου ανέρχεται σε 1,75 δις, εκ των οποίων έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 600 εκατ. από το νέο ΕΣΠΑ και 200 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο έργο έχει ενταχθεί και το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά ως προαίρεση.

Το έργο αυτό διεκδικούν οι εξής εταιρείες – σχήματα:

ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις,

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,

ΑΒΑΞ,

VINCI,

Κοινοπραξία ACCIONA CONCESIONES – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικάΜήκος αυτοκινητοδρόμου: 157,5 χλμ. και παράπλευρου / κάθετου δικτύου περίπου 150 χλμ.Η τυπική διατομή του αυτοκινητόδρομου έχει πλάτος οδοστρώματος 21,5 μέτρα από 12,50 σήμερα.2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με ΛΕΑ.26 σήραγγες μονού κλάδου συνολικού μήκους περίπου 34 χλμ.10,80 χλμ. νέες γέφυρες, 23 εκ των οποίων υπερβαίνουν τα 100 μέτρα μήκος.20 νέοι ανισόπεδοι κόμβοι και αναβάθμιση των υπαρχόντων 18 ανισόπεδων κόμβων στις Παρακάμψεις Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου.

Έως σήμερα, έχουν σημειωθεί τελικές εξελίξεις στα άλλα δυο τμήματα του ΒΟΑΚ. Το πρώτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου είναι το Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, προϋπολογισμού 169 εκατ. ευρώ, που εκτελείται ως κλασικό δημόσιο έργο από την Άκτωρ.

Το δεύτερο τμήμα, το Χερσόνησος – Νεάπολη, μήκους 22,44 χλμ. και προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ, ανατέθηκε, μέσω ΣΔΙΤ, στην κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ (όμιλος ΓΕΚ Τέρνα) – Άκτωρ Παραχωρήσεις (Ελλάκτωρ) – Intrakat.

Το άρθρο «Κληρώνει» σήμερα για τον ΒΟΑΚ (Ηράκλειο – Χανιά), κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα