Νέα στήριξη στις αεροπορικές εταιρείες υπόσχεται ο Λευκός Οίκος. Η American Airlines εξετάζει 19.000 απολύσεις

Νέα στήριξη στις αεροπορικές εταιρείες υπόσχεται ο Λευκός Οίκος. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στην εφημερίδα «Politico», ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει να προβεί στην εφαρμογή μιας σειράς μέτρων, προκειμένου να ωθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να αποφύγουν τις μαζικές απολύσεις.

«Εάν το Κογκρέσο δεν συνεργαστεί, ο πρόεδρος θα κάνει μονομερώς ό,τι είναι απαραίτητο για να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους», τόνισε.

Από την άλλη πλευρά, σε προαναγγελία απολύσεων 19.000 εργαζομένων προχώρησε η American Airlines,

εάν δεν λάβει οικονομική στήριξη, καθώς η πανδημία συνεχίζει να πλήττει την αεροπορική βιομηχανία με πτώση της ζήτησης και δισεκατομμύρια απώλειες.

Η αεροπορική εταιρεία απασχολούσε περισσότερους από 140.000 εργαζόμενους τον Μάρτιο και απαγορεύεται να απολύσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τους όρους του πακέτου κρατικών ενισχύσεων, ύψους 25 δισ. δολαρίων, το οποίο δόθηκε προς τους αερομεταφορείς για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ υπολογίζεται ότι έχουν χάσει συνολικά περισσότερα από 10 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο.

The post Νέα στήριξη στις αεροπορικές εταιρείες υπόσχεται ο Λευκός Οίκος. Η American Airlines εξετάζει 19.000 απολύσεις appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα